İsyan Etmeden Hastalığa Sabretmek Sevap Olur mu?

mss

Misafir Soru Sistemi
Sabır
Sorum şu ben bir kaza geçirdim ve omurilik felci oldum hocam eskiden dinime bağlı biri değildim çok günah işledim ama pişman olurdum camiye gittiğimde şehit olarak ölmek için dua ederdim sonra kaza geçirdim ve omurilik felci oldum sürekli niye ben dedim isyan ettim ama sonra bu yaptığımın yanlış olduğunu anladım tövbe ettim ve namaza başladım ve yaptıklarımdan pişman oldum her kıldığın namazdan sonra tövbe ediyorum sorum şu ben kazadan sonra ameliyatlar oldum acılar çektim ve şuan hastayım yürüyemiyorum sevap kazanıyormuyum bir de ben canım yandığında filan ah çekiyorum bu yaptığım yanlış mı öyle dersem hastalığa sabır etmeyenlerdenmi olurum?

/Soru Sahibi : mustafa
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

KaraHilal

Çalışkan Üye
İbadet iki kısımdır: Bir kısmı müsbet, diğeri menfî. Müsbet kısmı malûmdur. Menfî kısmı ise, hastalıklar ve musibetlerle musibetzede za'fını ve aczini hissedip Rabb-ı Rahîmine ilticakârane teveccüh edip, onu düşünüp, ona yalvarıp hâlis bir ubudiyet yapar. Bu ubudiyete riya giremez, hâlistir. Eğer sabretse, musibetin mükâfatını düşünse, şükretse, o vakit her bir saati bir gün ibadet hükmüne geçer. Kısacık ömrü uzun bir ömür olur." (Lem'alar, İkinci Lem'a)

Bizim için mutlaka hayırlı olduğuna inandığımız sabır, bütün peygamberlerin ortak sıfatıdır. Allah'ın dinini tebliğ ederken hepsi çeşitli sıkıntılara uğramış, kendilerine eziyet edilmiş, yurtlarından çıkarılmış. Hükümdarlar tarafından zindana atılmış, ama onlar daima sabretmişlerdi.

Kur'an-ı Kerim'de peygamberlerin sabrını dile getiren pek çok ayet-i kerime vardır. Rasulullah (asm)'ın hayatı ise baştan sona en güzel sabır örnekleri ile doludur. Bu sebeple her Müslümana düşen görev, kurtuluşun sabırda olduğunu düşünerek, Allah'tan sabır dilemek ve sabırlı olmaktır.
 
Üst