Göz Kapağı iltihabı için neler yapılır

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
Gözlerinizin temizliğini günlük olarak yapınız. Eğer Blefaritiniz varsa, günde bir veya iki kez aşağıdaki öz bakım önerilerine uymanız faydalı olacaktır:

• Göz kapaklarınızın üzerindeki kabuk birikintilerini azaltmak için birkaç dakika boyunca sıcak kompres uygulayın.

• Sıcak kompresten hemen sonra, ılık su ile yıkanmış bir bez ve birkaç damla bebek şampuanı kullanarak kirpik diplerini yıkayınız.

• Korneanın zarar görmemesi için, göz kapaklarını elinizle gözden uzaklaştırıp o şekilde temizlik yapınız.

• Sıcak su ile göz kapağınızı durulayın ve temiz, kuru bir havlu ile de hafifçe kurutunuz.
Belirti ve bulgular kayboluncaya kadar bu işlemlere devam ediniz. Gözleri nemlendirme ve yıkama sıklığını azaltırsanız bile bu bakımı düzenli şekilde devam ettirmelisiniz. Ayrıca, göz kapaklarında iltihaplanma meydana geldiğinde makyaj yapmamanız önerilir. Makyaj göz kapaklarının temizlenmesini ve birikintilerden kurtulmasını güçleştirir. Uygulanan makyaj bölgede bakteri çoğalmasına ya da alerjik reaksiyon oluşmasına neden olabilir.

Kepeğin kontrol altına alınması

Eğer Blefarit ile ilişkili kepeklenmeler varsa doktorunuzdan kepek şampuanı kullanmak için görüş alınız. Şampuan kullanarak Blefarit belirtilerinde rahatlama gözlenebilir.

Alternatif tıp

Blefarit şikayetlerini kesin olarak hafifletebilecek bir alternatif tıp seçeneği olmasa da, omega-3 yağ asitleri içeren gıda takviyeler veya bu açıdan zengin diyet içerikleri yararlı olabilir. Omega-3 yağ asitlerini, somon balığı, ton balığı, alabalık, keten tohumu ve ceviz gibi besinlerde bulabilirsiniz.

alıntı
 
Üst