Farenjit için altın tavsiyeler

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
Halk arasında sık görülen farenjit, boğazın orta kısmında bulunan yutak mukozasının iltihaplanması olarak karşımıza çıkıyor. Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, "Öncelikle hastalığın akut (ani gelişen) mu yoksa kronik mi(uzun süreli) olduğunu tespit etmek gerekir. Enfeksiyon nedenine göre uygun medikal tedaviler seçilip tedaviye başlanmalıdır" diyor.
Kişinin yaşam tarzında ve beslenme alışkanlıklarında da değişiklikler yapması gerektiğini belirten Prof. Dr. Mocan, farenjit hastalığına karşı şu önerilerde bulunuyor:
Sıvı tüketimini çoğaltın ve mutlaka günde iki litre su için.
Boğazda yoğun tahriş yaratan sigara, alkol ve asitli içeceklerden uzak durun.
Klima kullanımı havayı çok kurutur. Bu yüzden klima kullanımını azaltın ve ortamın havasını sık sık nemlendirin.
ILIK SU İÇİN
Acılı ve ekşili gıdalardan uzak durun. Çünkü boğazın daha da tahriş olmasına neden olur. Bu da hastalığın iyileşmesini geciktirir.
İçtiğiniz suyun ne çok sıcak, ne de çok soğuk olmamasına dikkat edin. Her zaman ılık su içmeye özen gösterin.
Koyu çay ve asitli içeceklerden uzak durun.
YEŞİL KALKAN
Farenjit bir mikrobik hastalıktır. Roka enfeksiyonun azalmasında etkili olacaktır.
Bol sebze ve meyve tüketin.
Bal
, ses telleri için faydalıdır. Farenjitin neden olduğu ses kısıklığının azalmasına ve boğazın yumuşamasını sağlar. Sabahları bir kaşık bal yiyebilirsiniz.
Sarı kantaron bitkisini bir demlikte kaynatın ve sabah, akşam günde iki kere bu çayla gargara yapın. Bu çay, mikropları temizleyerek hastalıktan daha kolay kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
Farenjit gibi boğaz enfeksiyonlarına karşı adaçayı da oldukça faydalıdır. Günde 2 bardak adaçayı, boğaz ağrısı ve tahrişin azalmasında etkilidir.
Aynı şekilde zencefil, yeşil çay, kekik ve biberiye çayları da farenjitin kolay iyileşmesinde yardımcı olur. Bu çaylardan birini günde 2 bardak, balla karıştırarak tüketmeniz hastalığınızın daha kolay geçmesini sağlayacaktır
 
Üst