Bengal kaplanı nerelerde yaşarlar özellikleri nelerdir?

  • Konbuyu başlatan İslami Sorular
  • Başlangıç tarihi
İslami Sorular

İslami Sorular

KF Ailesinden
Özel Üye
Bengal kaplanlarının boyu 3 metreye kadar uzayabilmektedir. Dişi bengal kaplankları ise 2 buçuk metreye kadar uzamaktadır. Bu kaplanların ağırlığına baktığımızda ise ise erkeklerinin ağırlığı 290 kg'a kadar çıkarken, dişi bengal kaplanları 200 kg kadar olabilmektedir.

Bu kadar ağır olmalarına rağmen çok iyi derecede yüzmeyi bilirler. Ağızlarında dişlerinin boyutu ise 7,5 cm ila 10 cm arasında değişektedir.

bengal-kaplani.jpg


Nasıl Beslenirler?

Etçil olan bengal kaplanları büyük ve küçük bir çok avı avlayarak beslenirler. En çok yaban domuzu, sambar, barasingha gibi hayvanları avlarken bazen de balıklar, tavşan, langur, şebek ve tavuskuşu gibi hayvanları avlayarak yemektedir. Çok az da olsa fil ve gergedanların yavrularını avlayarak beslendiği söylenir.

Nerelerde Yaşarlar?

Nüfusu çok az olan bengal kaplanları dünyada sayılı olarak bulunur. Zoologlara göre dünyada 4500 adet bu kaplandan bulunuyor. Bu sayının ise büyük çoğunluğu Hindistan'da yaşıyor. Hindistanın yanında Bangladeş'te de bu kaplan türü bulunuyor. Ayrıca Bhutan, Myanmar, Nepal, Güney Tibet doğal olarak en çok yayılım gösterdikleri ülkeler olarak karşımıza çıkıyor.

Vahşi doğada bulunan kaplanların yüzde 60'ı bengal kaplanıdır. Nesli tükenme noktasına gelen Bengal kaplanlarının sayısının artması için Hindistan bir proje hazırlar ve bu proje sayesinde günümüze kadar 4500 bengal aslanı sayısına ulaşılmıştır.
 
Üst