2012 Kurbanlık Fiyatları ne kadar?

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
2012 Kurbanlık Fiyatları ne kadar olur? Kaç lira olacak. Bu yıl büyükbaş ve küçük baş kurban fiyatları kaç para olacak. Ankara izmir ve istanbul’da kurbanlık fiyatları hakkında bilgi.

Kurban bayramına az süre kala vatandaşlarımızda kurban telaşı başlıyor. Bu yıl kurban bayramının ilk günü 25 Ekim 2012′dir. Sektör temsilcileri yaptıkları açıklamalarda 2012′de kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre değişmeyeceği şeklinde. Alınan önlemlerle kurban sayısının artırıldığını hatta ihracat yapacak duruma geldiklerini söylüyorlar.

Detaylarıyla kurbanlık fiyatları ve illere göre fiyatlar şu şekilde:

Yetkililer kurban bayramına az süre kala müjdeli haber verdi. 2012′de kurbanlık fiyatlarının artmayacağını söyledi. EBK (Et ve Balık Kurumu)’nun da dışarıdan kurbanlık ithalatı yapmayacak duruma geldiğini söylediler.

kurbanlik.jpg


İthalat yapan özel sektör temsilcileri ise kurban fiyatların sabit kalmasının kendileri sayesinde olduğunu savunuyor. Kendilerinin dışarıdan getirdikleri kurbanlık sayesinde talebin karşılandığını ve bu sayede fiyatlarda yükselme olmayacağını düşünüyor.

Hayvanımız çok, fiyatlarda artma olmaz.

Et üreticileri birliği başkanı tarafından yapılan açıklamada “Bayram öncesi psikolojik olarak kurbanlık fiyatları yüzde 5-10 gibi artışlar gosterebilir. Fakat bayramın birinci gününden itibaren fiyatların geçen yıl le aynı düzeye geleceğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu. 2012 Kurbanlık Fiyatları

Neredeyse ihracat yapacağız.

Kırmızı et üreticileri başkanlığı (KETBİR) tarafından yapılan açıklamaya göre, daha önceki yıllardan beri yapılan ithalat ile Türkiye’nin hayvana doyduğunu hatta ihracat edecek duruma geldiğini söyledi. İran’ın geçen aylarda Türkiye’den kırmızı et talep ettiğini de ekledi.

İllere göre kurbanlık fiyatları ise şu şekilde olacak:

Büyükbaş İstanbul 5.000-8.000
Büyükbaş Ankara 3.000-8.000
Büyükbaş İzmir 3.000-9.000
Küçükbaş İstanbul 700-1.100
Küçükbaş Ankara 500-900
Küçükbaş İzmir 400-750

2012 Kurbanlık Fiyatları ne kadar olacak, Büyükbaş küçükbaş kurbanlık fiyatları 2012 2013 kaç para
 
Üst