İspanya'nın en dikkat çekici gelenekleri nelerdir?

  • Konuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
İspanya'nın en dikkat çekici gelenekleri nelerdir kısaca? Kendi ülkemizi aştık artık ispanyayı ödev verdi öğretmen lütfen yardımcı olun.

İspanyanın en dikkat çekici gelenekleri nelerdir
 

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Domatesi festivali: Her yıl ağustos ayının en son çarşambasında ispanyada domates festivali düzenlenmekte ve bu festivalde kasaca ve tonlarca domates yerlere atılarak israf edilmektedir.

Boğa festivali: Her yıl boğalar arenaya serbest bırakılarak kırmızı örtü ile kızdırılmakta ve en sonda iğne ile öldürülmektedir.

Öğle uykusu: İspanyollar en dikkat çekici geleneklerinden birisi de öğle sonrası uykudur. İspanyollar yaz aylarında öğleden sonra dükkanları kapatıp uyumaya giderler.
 

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Alternatif Bilgi:

ispanya'nın gelenekleri nelerdir ?
,ispanya ülke olarak güzel ve iç açan bir yerdir. farklı kültür ve özelliklere sahip olan Farklı bir ülke.

Boğa güreşi ve Flemenko dansı ile bildiğimiz ispanya gizem dolu bir ülkedir. Avrupada fakir ülkelerden birisiydi ancak son yıllarda baya bir gelişme göstermiştir. ispanyada özerk bölgeler vardır bunların en bilinenleri; Katalonya ve Bask tır.

ispanyada geçmiş yıllardan kalma bir gelenek vardır buda Domates Festivalidir. Her yıl valencia da binlerce kişi bulunup ve başlama sesiyle birlikte 1 saat süresince herkes birbiri üzerine Domates atıyor.

ispanya ülkesinde bir başka ve kendilerince eğlenceli olan bir festival vardır buda Boğaların serbest bırakılarak koşmasıdır.

Bu festival insanların boğalardan hızlımı değilmni olduğunu ölçen bir festivaldir.Üzerlerine beyaz ve kırmızı kıyafetler giyerek kaçışmaya ve çığlık atmaya başlarlar.

ispanyolların geleneksel olan kıyafetleri;RENKLİ VE FIRFIRLI kıyafetler giyinirler.

Yemekleri; Frijole,Baritta,Guacomale,Salsa ,bunlar en çok bilinenler.
 
B

bade

Ziyaretçi
ispanyanin en dikkat cekici gelenekleri boga güresleridir
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst