Ümre İçin Gerekli Malzemeler nedir

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Ümre İçin Gerekli Malzemeler nedir Umre ye giderken Gerekli Malzemeler

HACCA gidenler hangi hazırlıkları yapmalıdır?

Gerek yol boyunca gerekse orda ve gelinceye kadar kendine yetecek kadar nakit.
Yol boyunca ihtiyaç duyacağı eşyaların içinde hazır bulunduğu omuz çantası.
Gittiği süre boyunca kullanacağı ihtiyaç duyduğu, oradan alınma imkânı olmayan eşyaların içinde hazır bulunduğu valiz.
(valiz ve çanta hazırlanırken; mutlaka en gerekli, olmazsa olmaz, yükte hafif, pahada da hafif olan eşyaları almaya özen göstermeli. Sonradan yük oluşturabilecek şeyleri asla almamalı.

Herhangi bir hac yolcusunun hazırlaması gereken standart eşyalar aşağıda maddeler halinde sunulmuştur. Her hacı adayı kendi ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak bu seçeneklerden istifade edebilir.

1-Giyecekler:

Kısa çorap, Rahat ayakkabı, evde terlik, İç çamaşır, Havlu, Kullanışlı eşarp, Yarım atlet ve iç çamaşırı Banyo havlusu, Penye bluz, Pijama, Etek, Yelek, yedek dış giysi, patik.

2-Yiyecekler:

Çerez, Pasta (kuru), Bisküvit vs., Su, limon, kağıtlı şeker.

3-Sağlık Malzemeleri:

Ped (kadınlar için), Ağrı kesici, Diş fırçası, Diş macunu, Pamuk, Vitamin, soğuk algınlığı ve gribe karşı ilaç, Kas gevşetici, Gazlı bez, Maske,boğaz pastili, Yumuşatıcı krem, Pişik kremi.

4-Temizlik:

Kâğıt havlu, Tuvalet kâğıdı, Kokusuz sabun, Siyah küçük poşetler, Hijyenik sıvı sabun, Selpak, Az bir kolonya, Tırnak makası.

5-Kırtasiye:

Tükenmez kalem, not defteri, Küçük bir Mealli Kur’an

6-Çantada: (yollarda giderken ihtiyaç duyulan şeyler)

Küçük su şişesi, kalem, sabun, kağıt havlu, terlik poşeti, yedek poşet, ıslak mendil, ağrı kesici, pasta bisküvi, çerez, gazlı bez, tuvalet kağıdı, seccade vb.(bunlar yol esnasında kullanılacak miktarda olmalı)

7-Diğer Eşyalar: Fotoğraf makinesi, para kesesi, riyal, Türk parası, Seccade, poşetler, küçük makas, taş için küçük kese, hafif bir pike ve çarşaf,yastık kılıfı, tesbih, iğne, iplik,.


alıntı
 
Son düzenleme:
M

musafir

Ziyaretçi
harika bir konu umreye ve hacca giden kutsal topraklarda ibadet edenler icin neler lazim olur hepsini yazmissiniz Allah sizden ebeden razi olsun
 
Üst