Evleneceğimiz kişi kader mi?

  • Konuyu başlatan Misafir Sorusu
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir Sorusu

Ziyaretçi
selamün aleyküm. uzun zamandır araştırdığım konu kader. bazı noktalarda ikileme düşüyorum. Yaşayacaklarımız belli ama seçimleri biz yapıyoruz.

Mesela evlilik konusu. Ailem memleketimde tanınan bir aile tatillerde benimle görüşmek isteyenler oluyor. Ama ben görüşmek istemiyorum. Ben memleketimden başka bir ilde çalışıyorum. Ben yakınımda olsun ve tanıyayım istiyorum. Tabiki İslami şartlar altında. Tanımaktan kastım gezmek tozmak değil. Acaba bu konuda yanlış mı yapıyorum. Ben çalıştığım yerden biri ile evlenmek istiyorum. Ama çalıştığım yerde talibim yok. Dua ediyorum Allah'ım çalıştığım yerden hayırlı bir insanı nasip et diye. Bir taraftan diyorumki zaten evleneceğim kişi belli ise neden bu konuda ısrarcı oluyorum. Bir hadisi şerif okudum diyor ki bir kişi Efendimize falan ile evlenmem için bana dua et o da diyor ki herkes dua da etse evleneceğin kişi değişmez.

Evleneceğimiz kişi nasıl dua etmeliyiz. evleneceğimiz kişi belli mi. İnsanın kısmeti kim olursa olsun ne kadar hayır dese de onunla evlenir mi. Şimdiden Allah razı olsun. selametle.
 
M

mert23

Ziyaretçi
kader kendi aradığını bulmak demek degildir ama kaderini kendi elinlede bulabiliyorsun senin istedigin kriterler olmuyor ama, bir gün belki evet diyeceksin işte bu senin kaderin olacaktır
 
Üst