Nisa Suresi okumanın Faziletleri

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Nisa Suresi okumanın Faziletleri nelerdir?

Nisâ Suresi birçok şer'î hükümleri ve teklifleri kapsamaktadır Nisa suresi faziletleri. Başlangıçta Allah'ın haklan, bütün insanlığın kardeşliği, çocuklara, kadınlara, yetimlere acıma, şefkat gösterme ve haklarının verilmesi, mallarının korunması, evlenme ve miras gibi hususlarla ilgili emirler ve hükümler ile başlamış, sûrenin sonu da bu konularla bitmiştir.

Orta kısırımda da aile terbiyesinden başlaması lazım gelen temizlik, namaz, cihad, amirlere itaat gibi emirleri ve yükümlülükleri kapsamıştır.

Bütün bunlar, insanın yaratılışı ile ilgili ve terbiye esasına dayalı bulunduğundan dolayı sûre: "Ey insanlar! Rabbinize karşı gelmekten sakının..." hitabı ile başlamış ve bu konularda kadmm ve kadınlığın pek önemli bir yeri bulunmasından dolayı da ilk âyetinden itibaren kadmm yaratılışına ve şerefine dikkat çekilmiş, ismine de "Kadınlar Sûresi" denilmiştir.

Beyzavî’de Nisa Suresinin fazileti ile ilgili şöyle denmiştir:

“Nisa Süresini okuyan kişi sanki bütün mü’min kadın ve erkeklere sadaka dağıtmış ve bir köle azad etmiş gibi ecir alır ve Allah Teala’mn günahlarından vaz geçtiği kullarından olur.”
Ahmet ibni Hanbel de şöyle demiştir:

“Kur’an’ın yedi uzun süresini ki, -Nisa süresi de onlardandır- kim öğrenip okursa o kişi alim sayılır.” Ayrıca Nisa Suresi, akrabalar arasındaki anlaşmazlıkların ortadan kalkması için okunur.
 
Üst