Hz.adem aleyhisselamin mucizeleri

enes61

KF Ailesinden
Özel Üye
Insanligin babasi ve peygamberin ilki olan Hz.Ademe Yuce Allah 10 i suhuf vermis ve seriat sahibi peygamberlerden kilmistir.Oki ilk Insan ve ilk peygamber olmasinin yanisira;cennet hayatini ilk yasayandi,Dunya hayatini ilk yasayandi;ilk hata yapandi,ilk tevbe edendi,ilk ortunendievlat acisini ilk duyandi...Elhasilher seyde ilk oncu, ilk yolaciciydi.Ilk imtihan olan ve ilk kazanandi,seytanla mucadeleyi ilk baslatandi.
Elbette Hz.Ademin en buyuk mucizesi,su dunya topragini Allah'in lutfuyla ilk defa isleyip ondan yararlanmasini ogretmesidir.Allah'in yeryuzundeki evi Kabe-i Muazzama'yi ilk olarak tastan yapan odur.ilk evi hemde evlerin en kutsalini yapma serefi ona aittir.

Taslar Hz.Ademin dilegiyle pinar olurdu lezzetli sular akitirdi.Beraberinde Agaclar yurur taslar kendiliginden onun istedigi sekilde dizilirdi.Hatta esya Hz.Ademle konusurdu.Zaten butun bunlar olmasa boyle mucizeleri su issiz dunyada bir basina yasamasi nasil mumkun olurdu?Tarlaya ektigi tohumun ayni gun mahsul verdigi soylenir.Sayet oyle olmasaydi ilk zamanlar gecinmesi ailesini beslemesi mumkun olabilirmiydi?

Hz.Ademi Ates yakmaz su bogmazdi o bu dunyanin efendisiydi.Zaten Allah.Kur'an-i Kerim'de dunyayi ve icindekileri insanin emrine verdigini ve insani kendisine halife yaptigini beyan buyurmuyormu?Ilk insan olmasi hasebiyle dunya ve icindekiler Hz.Ademin emrine muntazirdi.

Hz.Ademin cocuklari cogalip cemaatler oluncada esya onunla konusmaya devam etmisti.Kendi soyunu hak dine ve hidayete cagirmakla vazifalendirilen Hz. Adem zaman zaman muftelif bolgelerde yerlesmis kendinden ureme insan topluluklarina ugrar;onlari kotuluklerden menedip iyiligi emreder ve hak dine cagirirdi.

Bir gun hac etmek uzere yola cikan Hz.Adem tastan yapilma putlara tapan insanlarla karsilasti,insan istemucerredi kavrayamayinca musahhasa muracaat eder ve kendine put yapma yoluna gider.Hz.Adem onlari bu isten vaz gecmeye bir ve tek olan Allah'a iman etmeye cagirdi.Kendi sulbunden bu insanlar onun davetini kabul etmediler.Bunun uzerine putu getirmelerini soyledi getirdiler.Bu kez Alla'in daha yarattigi zaman butun ilimlerle mucehhez kildigi Hz.Adem nputa hitap etti. Put derhal dile gelip konustu ve kendisine tanri diye tapanlardan sikayete basladi."ey Resul beni bu cahillerin elinden kurtar"diye yalvardi.Bunun uzerine Hz. Adem putu parcaladi puta tapicilar bu manzara karsisinda sasirip kaldilar ve hatalarim kavramakta gecikmediler. ve Babalari Adem Aleyhisselama kulak verip hidayete erdiler.

Hz.Ademki dunyaya dunyanin efendisi ve Allahin halifesi olarak gonderilmis.Her seyin ilk kesvedicisi oydu.Kendi soyunun ilk rehberi oydu.

Yuce Allah'in Tin suresinde isaret buyurdugu gibi,"Insan en guzel sekilde yaratilmistir."Ne varki bu insan dahaHz.Adem zamaninda yine ayni surede isaret edildigi uzere"asaginin en asagisina"dusmekte kufur batakligina gomulmekte gecikmedi.Bir kere ezeli dusmani seytan vardi ona her bir tarafindan yaklasarak saptiran ve gunaha bulastiran.Hz.Adem yasadigi muddetce insanlari seytanin igvalarindan kurtarmaya calisti.

Habil ile Kabil arasinda hasetlikle baslayan mucadele sekilden sekile boyadan boyaya girerek sure geldi,suregidecek Zaten iman-kufur mucadelesi de ta o caglarda baslamamismiydi?

Ilk Insan Ilk Peygamber,ilk ogretici,ilk yolacici Hz.Ademde bu dunyadaki omrunu tamamladi ve ebediyet alemine geldigi aleme geri dondu.Kabri"Ebukubeys"dagindadir.Kendinden bir yil sonra vefat eden esi Havva anamizinda Ciddede topraga verilmis oldugu riyayet edilir.
selat ve selam Adem Aleyhisselama olsun
 

SETR

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Hz.Adem aleyhisselamin mucizeleri
Allah Razı Olsun Çok güzel bir konu, AlLah'ın selamı tüm peygamberlerin üzerine olsun.
 
Üst