Zeytinyağlı Lahana Sarma

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici

dms1og.jpg

Zeytinyağlı lahana sarma malzemeleri

1 orta boy beyaz lahana

2 soğan

1 su bardağı zeytinyağı

2 su bardağı pirinç

1 kahve fincanı kuşüzümü

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 çorba kaşığı dolma baharı

2 kesme şeker

Tuz

karabiber

Zeytinyağlı lahana sarma hazırlanışı

Lahananın yapraklarını temizleyip yıkayın.
Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın.
Lahana yapraklarını yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Süzgece alın.Soğanları kıyın.Pirinci yıkayıp süzün.

Zeytinyağını ısıtıp soğanları pembeleştirin.

Pirinç, kuşüzümü, dolmalık fıstık, dolma baharı, tuz,
karabiber ve şekeri ilave edip kavurun.
1 bardak sıcak su ekleyin,suyunu çekinceye kadar pişirin.
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Lahana yapraklarını tek tek açın.
Uç kısımlarına iç malzemeden paylaştırıp
kenarlarını kıvırın ve sıkıca sarın.

Lahana sarmalarını tencereye dizip bir bardak sıcak su ilave edin
.Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Ilınınca taze nane yaprakları
ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın
 
Üst