Zeytin Çekirdegindeki Hikmetler

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ

Bu noktada zeytinyağından biraz bahsetmek istiyoruz: Zeytinyağı içerisinde ne olduğu hala bilinemeyen bulunamayan bazı kimyasallar ihtiva etmektedir.Zeytin yağını zeytin yağı yapan bu kimyasallardır.
Bu kimyasallar zeytinyağını normal oda şartlarında sakladığınız zaman asırlar boyunca bozulmadan yenilebilecek evsafta kalmasını sağlamaktadır. Yani bu madde veya maddeler zeytinyağına antioxidan olarak etki etmektedirler. Zeytinyağlı sabun ise,bu maddeler dolayısı ile ciltte geri yağlandırıcı(reoily) denilen bir etki hissettirmektedir.
Her şeyin en kıymetlisi en güç ulaşılabilecek yerde olur sırrı sebebince zeytinyağını zeytinyağı yapan bu malzeme yoğun bir şekilde zeytin çekirdeğinin içerisindedir.
Bu faydayı elde etmek için ise kahvaltılarda yenilen zeytin çekirdeklerini atmayıp yutmak gerekir. Yutulan Zeytin çekirdeği boğaz boşluğundan mideye girene kadar eriyen yediğimiz tek maddedir. Yani hazmı en kolay yiyecek zeytin çekirdeğidir.

Faydaları ise: ülser gastrit gibi mide problemlerini bitirdiği gibi bağırsak ve sindirim yollarını düzenler. Basur ve prostatı engeller. Ve iç organlarda oluşabilecek kanserojen hücre riskini binde birlere indirger.
Her şeyde olduğu gibi burada da az da olsa sürekli olması, gerek tuz gerekse zeytin çekirdeğini yutmak ve bunu her gün her yemekte yapmak önemlidir.

ALINTI
 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Normalde diğer bazı meyvelerin çekirdeklerini yutmak zararlı oluyor, örneğin limonun çekirdeği için dikkat edin yutmayın denildiğini hatırlıyorum, ancak ben de ara sıra 1 adet zeytin çekirdeği yutulmasının faydalı olduğunu midenin bunu çok rahat hazmedebildiğini duymuştum.
Aksi bir bilgi sahibi olan ya da konu ihtisas alanında olan varsa düzeltsin inşAllah.
 
Üst