Zamanın Geçtiğine Sevinilir mi?

asya_kurt

◄ كُن فَيَكُونُ ►
Özel Üye

[FONT=&quot]ZAMANIN GEÇTİĞİNE SEVİNİLİR Mİ?[/FONT][FONT=&quot]

[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]

Mukaddes bir değer olan zaman, çoğu kere, sorumsuzca harcanmaktadır. Boşuna geçirilmektedir. Ama böyle yapanların insanlık değeri de tartışılmalıdır. Bir güzel söz şöyle der:


"Basit insanlar vakitlerini nasıl geçireceklerini düşünürler; üstün insanlar ise, nasıl tasarruf edeceklerini..."


Zaman içinde neler yapılabileceğini düşünenler, elbette zamanın geçmesini istemezler. Hele de zamanı geçirdikleri için sevinip şenlik yapmazlar. Öyleyse şu yılbaşı eğlenceleri de ne demek oluyor?


Giden ve artık bir daha gelmeyecek olan zamana sevinmek mi, yoksa üzülmek mi gerek? Aslında biz zamanı geçirmiyoruz, zaman bizi geçiriyor. Zamanın sessiz bir testere gibi çalıştığını duymamak mümkün mü?


Günden güne ihtiyarlayan ve her an biraz daha ölüme yaklaşan biziz, zaman değil... Keşke zamana dur demek mümkün olsaydı... Keşke zaman tünelinden gerilere doğru tekrar tekrar dönüp, hayatı bir daha, bir daha yaşamak mümkün olsaydı...


Bu imkansızdır ama, dünyada elimize geçen gençliği, ahrette ki ebedî gençliğe çevirebilme imkânına sahip kılınmışız. Allah'ın bize tanıdığı en kârlı ticarettir bu. Çünkü fanî ve gelip geçici bir gençliği verip, ebedî ve baki bir mutlu gençliği, ölümsüz ömrü kazanmak şansına sahibiz.


Allah Resulü, "İki günü birbirine eşit olan aldanmıştır" buyuruyor. Aldananlar, yani vaktini kötü geçirenler ise, en çok vakitsizlikten şikâyet edenlerdir.


-alıntı-
(Vehbi Vakkasoğlu-Öğretmenin Not Defteri 3)
 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Askerde her tarafta yazan meşhur sözlerden birisi şudur: "Ömründen bir gün daha geçtiğine sevinen ya mahkümdur yada asker."
 

asya_kurt

◄ كُن فَيَكُونُ ►
Özel Üye
Askerde her tarafta yazan meşhur sözlerden birisi şudur: "Ömründen bir gün daha geçtiğine sevinen ya mahkümdur yada asker."

demekki bazı durumlarda zamanın geçtiğine sevinebiliyor insan

"Ömründen bir gün daha geçtiğine sevinen ya mahkümdur yada asker."

güzel ve etkileyici bir sözmüş gerçekten.

 

' Yaren

KF Ailesinden
Özel Üye
Oyle zamanlar olur ki zaman aksinda refaha ulasalim,kotuluklerden kotu insanlardan uzak olalim deriz bu durumdan dolayi da mutlu oluruz.bazende o anda durup kalmasini isteriz veya gecmise donmek ama hayat bu gectigine sevinsekte uzulsekte yapilcak birsey yok.dua edelim ki hayirli islerle gecsin.
 
Üst