Yılbaşı sofrası ve hindi paralarını Filistin'e bağışla

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
afgan_cocuk_aclik.jpg


“Yılbaşı sofrası ve hindi paralarını Filistin’e bağışla”
İlahiyatcı ve eğtimci Fikret ÖZDEMiR İsrail soykırımına karşı, yılbaşında hindi sofrası hazırlayanları göreve çağırdı. Sizleri yılbaşı sofrası ve hindi paralarını, Filistin”li yavrulara bağışa çağırıyorum.

İsrail”in Gazze”de gerçekleştirdiği katliamları lanetliyor, yetkilileri göreve, halkı duyarlı olmaya davet ediyor, saldırılarda şehit olan Filistinli kardeşlerimize Allah”tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Bu bir insanlık suçudur. Bu adı konulmamış bir soykırımdır.

Filistin bize barış ve adaletiyle gönüllerde yer etmiş bir ecdadın mirasıdır.

Filistin bize Hz. Ömer”in, Selahaddin Eyyübi”nin, Sultan Abdülhamit Han”ın emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Basit kınamalar ve sıradan uyarılarla nefsimizi tatmin etmeye çalışmayalım.

İslam ülkelerinin liderlerini ve hükümetlerini kutsal Filistin davasına davaya sahip çıkmaya veya çekip gitmeye zorlayalım.
Noel Baba, Yılbaşı, Christmas gibi başka dinlerin alameti, sembolü olan; Adı geçen günleri, o günü tazîm ve kutlama maksadıyla değerlendirenleri , Noel diyerek tebrikleşen ve hediyeleşenlere, yine aynı maksatla hindi ziyafeti hazırlayanlara, o akşamlarda ziyafet çekmek hayali kuranlara , aynı maksatla bu tür kutlamalara katılmak için giyeceği elbiselerinin hayalini kuranlara ithaf ediyorum….

Sizler cekeceğiniz ziyafetin, iceceğiniz şarabın hayalini kurarken 5 çocuğunu aynı anda şehid veren babanın halini düşünebilirmisiniz?

Onbinlerce çocuğun Gazze”de açlıkla karşı karşıya kaldığını nasıl akıl edeceksiniz ki hindi sofralarında?!

O sofralara harcayacağınız paraları Filistinli yavrulara gönderecek vicdanı, ahlakıda mı kaybettin ey insanlık!

Komşusu açken tok yatmayan müslüman aranıyor!!

Ey kardeşim, akıllı ol, senin hindi sofrasında harcayacak haram paran olmamalı.

Allah sana o malı ve canı O”na isyan et diye vermedi!!

Senden önce Hindi sofralarında ziyafet çekenler nerede şimdi?

Yarın ordaki yavrular, mahşerde yakanda tutup da ; Allah”ım ben ve kardeşlerim mama bulamazken senin bu kulun Hindi ve şarap sofralarındaydı derse ne cevap vereceksin?
Senin peygamberin Hz. Muhammed (SAS) sana, “Ey ümmetim bu yavrular bombalar altında korkudan titrerken, sen yılbaşı sofralarında hangi vicdanla eğlendin?” diye sorsa sana Ümmetim dermi acaba?

Siyonist İsrail’in Gazze bombardımanında aynı aileden 5 kız çocugu da hayatını kaybetti. İsrail savaş uçaklarının Gazze’de bombaladığı İmad Akl Camii yakınında bulunan evin de yerle bir olduğu belirtildi. Cevahir, Dünya, Semra, İkram ve Tahrir adlarındaki beş kızının şehadeti karşisında göz yaşlarına hakim olamayan baba Enver Baluşaha karşı müslüman olarak sahip cıkma görevimiz yokmu?

Güçlükle konuşan baba Enver Baluşah sözlerini şöyle sürdürdü: “Düşman liderlerinin yargılanmasını talep ediyorum. Eğer bir İsrailli çocuk öldürülmüs olsaydı, dünyayı ayağa kaldırırlardı. Onların çocuklarinin kanı çok pahallı ama bizim çocuklarimizin kanı onlara göre çok ucuz. Özgür dünyayı ve uluslararası hukuk kurumlarını çocuklarimizi korumaya davet ediyorum. Yeter artık bitsin bu ölümler ve yıkımlar.”

Ayağını sıcak tut başını serin, hayatını yaşa düşünme derin!.. Fakat unutmamak gerek ki, hayatını düşünmeden yaşayanların sonunda duydukları pişmanlık çok derin oluyor; ama bu derin pişmanlığın hiçbir faydası olmuyor. Öyle ise gelin biz hayatımızı düşünerek, hesabını yaparak yaşama kararı alalım yeni yılımızda.

Hesabını verebileceğimiz nice yeni yıllar dileğimle

Sizleri, yılbaşında kurmayı planladığınız yılbaşı sofrası ve hindi paralarını, Filistin”li yavrulara bağışa ve o gecede onlara duaya çağırıyorum…

Hesabınız Kolay Olsun diye!
 
Üst