Yaz Hastalıkları

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Günaydın, yaz sezonuyla birlikte vatandaşların tatil ve dinlenme alanlarında sağlık açısından tedbirli olmaları gerektiğini söyledi.

Özellikle besin zehirlenmesi, ishal, tifo ve sarılık gibi hastalıklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Prof. Dr. Günaydın, yaz dönemi hastalıklarının gelişmesinde seyahat şekli, bölgenin yapısı ve tabiat şartlarının önemli olduğunu vurguladı.

Serinlemek için girilen havuz ve denizlerde sağlık açısından bazı riskler bulunduğunu anlatan Günaydın, şu bilgileri verdi:

''Özellikle deniz ve havuza giren insanlar sağlık şartları açısından hassas olmalı. Birçok kişinin ortak kullanım alanı olan yüzme havuzları ve denizler çok sayıda bakteri, virüs ve parazit kirliliği doğuruyor. Bu nedenle dikkatli olunmalı. Çünkü suya karışan mikroplar, suyun yutulması ile kişilerde ishal tablosu oluşturur. Ayrıca, durgun ve kirli sularda yüzeyi köpüklü ve yeşil görünümlü olan denizlerde yüzülmemeli. Havuz ve deniz suyu yutulmamalıdır.''

Ciltlerinde sıyrık ve kesik alanı olanların yüzme sonrasında temiz su ile bu bölgeleri yıkamalarını da isteyen Prof. Dr. Günaydın, kulak enfeksiyonlarını önlemek için kulak tıpası kullanılmasını istedi.

Prof. Dr. Günaydın, lağım karışan alanlara yakın bölgelerde ve şiddetli yağmurlardan sonra da denize girilmesinin sağlık açısından risk oluşturduğunu da bildirdi.
 
Üst