Yasin Suresi'ni Okumanın Fazileti

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Yasin Suresi'ni Okumanın Fazileti Yasin suresinin faziletleri nelerdir?

yasin.jpg


Enes (Radıyallahu Anh)'den rivayetle Rasulullah (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Şüphesiz ki, herşeyin bir kalbi vardır. Kur'an'ın kalbi de Yasin'dir. Kim, Yasin'i okursa Allah-u Zülcelal, Yasin'i okuması sebebiyle on defa Kur'an'ı okuma sevabı yazar." (Tirmizi)

Ma'kıl bin Yesar (R.A)'dan rivayetle Resulullah (S.A.V) şöyle buyurdu: "Kur'an'ın kalbi Yasin'dir. Allah'ı ve ahiret yurdunu dileyerek bir kimse Yasin'i okursa, Allah kendisini mutlaka bağışlar. Ölülerinize Yasin'i okuyunuz." (Ahmed bin Hanbel, Ebu Davud, Nesai, İbn Mace, Hakim) Cündüb (R.A)'den rivayetle Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Kim bir gece de Allah'ın rızasını isteyerek Yasin'i okursa, bağışlanır." (İmam Malik, İbn Sünni, İbn Hıbban)

Ebu Hureyre (R.A.)'dan gelen rivayete göre; "Geceleyin Allah'ın rızasını gözeterek Yasin Sûresi'ni okuyan kimsenin günahları bağışlanır. Öyle ise bu süreyi ölülerinize okuyun." buyrulmuştur. (Taberani)

Enes b. Malik'ten gelen diğer bir rivayete göre; "Kim her gece Yasin Sûresi'ni okumaya devam eder ve bu şekilde ölürse, şehid olarak ölmüş olur." buyrulmuştur. (Taberani)

El-İtkan isimli eserde belirtildiğine göre, Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Kim Yasin Sûresi'ni bir ihtiyacını önüne alıp okursa, ihtiyacı yerine getirilmiş olur." (İmam Suyuti, el-İtkan)


"YASİN'İ okuyunuz Onda on bereket vardır:

1- Aç olan okursa doyar,
2- Çıplak olan okursa giyinir,
3- Bekar olan okursa evlenir,
4- Korkusu olan, okursa emin olur,:
5- Mahzun olan okursa ferahlar,
6- Misafir olan okursa seferde yardım görür,
7- Kayıp (için okunursa) bulunur,
8- Hasta okursa (veya hastaya okunursa) şifa bulur,
9- Ölü üzerine okunursa azabı hafifler,
10-Susayan okursa suya kavuşur" (Şuabül iman 5/478)
 
Üst