Ya Vahid ve Ya Ehad !!!...

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
"DUANIZ OLMASA NE ÖNEMİNİZ VAR" (FURKAN 77)

Ey VAHİD ve Ey Ehad olan Allahım!
Senin Vahin isminle sıfatlarında tek olduğunu, şerikinin olmadığını anlıyoruz. Ehad'la Zat'ının tek ve eşsiz olduğunu, asla yaratılmışlara benzemediğini, şerikinin olmadığını anlıyoruz.

Sen zatında, sıfatlarında, icraatlarında, hükümlerinde, Esmalarında, teksin ve asla şerik kabul etmezsin. Her bilimadamı ve aklı olan herkes mevcudatını kuşatan muhteşem birlik ahengini açık bir şekilde görür.

“Eğer göklerde ve yerde Allah’dan başka ilahlar olsaydı ikisinin de düzeni bozulurdu.”(Enbiya 22)

Makro, mikro ve normo alemde hep aynı kanunların, birbirine benzer hikmetlerin açık ve net olarak görülmektedir.

Her zerrede Senin Esmalarının ekserisi muhteşem bir şekilde tecelli etmektedir. Her zerre Senin Ehadiyetini 1001 dille avaz avaz haykırmaktadır. Sen bizlere hikmet ilminin kapılarını aç ve anlamayı lutfeyle.

“Sizin ilahınız bir tektir O Rahman ve Rahimden başka ilah yoktur.” (Bakara 163)

Sen Rabbülaleminsin, göklerin ve yerin tek ilahısın. Asla Senin şerikin düşünülemez. Güç, kuvvet, kudret ve tek Hükümranlık Senindir.

Senin Kürsün gökleri ve yeri kuşatmış, arşın da kürsünü kuşatmıştır. Her aklı selim mevcudatın tek ve şeriksiz Sultanının olduğunda ittifak halindedir. Tersi saçma ve mantıksızdır. Bir köyün bir muhtarı, bir ülkenin bir hükümdarı olur.

“Vahidiyet ise, bütün o mevcudat birinindir ve birine bakar ve birinin icadıdır demektir. Ehadiyet ise herşeyde Hâlık-ı Külli Şey’in ekser esmâsı tecelli ediyor demektir.” (Nursî, Mektubat, s. 229.)

Ey biricik Sultanım, Ey Sultanlar Sultanı. Ey Kuranla var, bir ve şerikinin olmadığını kainata haykırıyor ve en güzel bir şekilde isbat ediyorsun. Sen mevcudatın, gönüllerin, Biricik ve şeriksiz Sultanısın.

Bütün kemal sıfarlar Senindir. Sen tüm noksan sıfatlarırdan münezzehsin. Sen bütün yarattıklarına benzemeyen, madde ve parçalardan oluşmaktan münezzeh ve mevcudatı yaratansın.

“Allah birdir. Başka şeylere müracaat edip yorulma, onlara tezellül edip minnet çekme, onlara temelluk edip boyun eğme, onların arkasına düşüp zahmet çekme, onlardan korkup titreme. Çünkü Sultan-ı Kâinat birdir, herşey’in anahtarı O’nun yanında, her şey’in dizgini O’nun elindedir; herşey O’nun emriyle halledilir.” (Mektûbat)

Ey Biricik Allahım. Sen Bitanesin. Bizleri dünya ve içindekilere tenezzül eden, tapan kullarından eyleme. Beni merde ve namerde muhtaç etme. Sadece ve sadece kendine muhtaç et. İkicanın bütün hazineleri senin elinde. Senden Habibinin istediği bütün hayırları diliyor ve dileniyoruz.

Sen ezeli ve ebedisin. Ezeli ve ebedil olmayan, sonradan yarattığın göklere ve yerlere sığmazsın. Ancak mümin kulunun kalbine sığarsın. Gönüllerimiz beytin. Seni çok ama çok şiddetli bir şekilde sevmek istiyoruz. Bizlere lutfeyle.

Her zerrede Senin sonsuz isimlerinin tecellilerini görmeyi lutfeyle. Her lutfunla Sana olan aşkımızı, muhabbetimizi tazele. Aşkımızı derinleştirdikçe derinleştir. Habibin aşkına bizleride Kendine HABİB eyle. İlanı aşkımız iki cihanda karşılıksız bırakma. SANA koşarak, uçarak ve hatta Burak ve Ref Ref hızıyla ilanı aşk ediyor ve varmak istiyoruz. Sen yürüyerek gelene koşarak gelirsin. Amin.
 
Üst