Windows Live Parola Sıfırlama

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Windows Live Parola Sıfırlama

Windows Live ID parolanızı hatırlayamıyorsanız, çevrimiçi olarak parolanızın sıfırlanmasını talep edebilirsiniz.
Parolanızı sıfırlamaya çalışmadan önce, tarayıcınızın önbelleğini temizlemeniz ve tanımlama bilgilerini silmeniz gerekir. "Temporary Internet Files" klasörü, bilgisayarınızın ziyaret ettiğiniz web siteleriyle yaptığı bilgi alışverişiyle ilgili dosyaların depolandığı yerdir. Bu dosyalar bilgisayarınızla web siteleri arasındaki iletişimi kolaylaştırır. Zaman içinde bu dosyalar dağınıklaşmaya başlar ve iletişimi kötü etkileyebilir. Sorunsuz iletişimin sağlanabilmesi için bu dağınıklığın düzenli aralıklarla giderilmesi gerekir. Bunun nasıl yapılacağını öğrenmek için, lütfen şu adresi ziyaret ediniz: How to delete cookie files in Internet Explorer
Parolanızı üç yolla sıfırlayabilirsiniz: E-posta ile, gizli yanıtınızı vererek veya güvenli hesap doğrulama sayfasını kullanarak.
E-posta ile: Hesabınızı oluştururken Windows Live ID'niz için alternatif bir e-posta adresi girdiyseniz, o adrese bir parola sıfırlama e-postası gönderilmesini talep edebilirsiniz.
1. Herhangi bir Windows Live ID sitesi veya hizmetinin oturum açma sayfasında, Parolanızı unuttunuz mu? bağlantısını tıklayın.
2. Windows Live ID'nizidoğrulayın., Resim kutusunda gördüğünüz karakterleri yazın ve ardından Devam tuşunu tıklayın.
3. Parola sıfırlama yönergelerini e-posta ile gönder'i seçin.
4. Parola sıfırlama e-postasının gönderilmesini istediğiniz e-posta adresini seçin ve ardından Devam'ı tıklayın.
5.
Onay sayfasında TAMAM'ı tıklayın.
6. Parola sıfırlama e-postasını aldığınızda parolanızı sıfırlamak üzere e-postanın içindeki bağlantıyı tıklayın ve ardından çevrimiçi talimatları yerine getirin.

Gizli yanıtla: Windows Live ID hesabınızda alternatif bir e-postanız yoksa, yer bilgisi ve hesabınızı oluştururken seçtiğiniz sorunun gizli yanıtını bildirebilirsiniz.


Herhangi bir Windows Live ID sitesi veya hizmetinin oturum açma sayfasında, Parolanızı unuttunuz mu? bağlantısını tıklayın.

  • Windows Live ID'nizidoğrulayın., Resim kutusunda gördüğünüz karakterleri yazın ve ardından Devam tuşunu tıklayın.
  • Kimliğimi doğrulamak için konum bilgilerimi ve gizli yanıtımı kullan'ı seçin.
  • Ülke/Bölge listesinde, ülkenizi veya bölgenizi seçin ve ardından, size sorulursa, ZIP kodunuzu veya posta kodunuzu girin.
4. Windows Live ID hesabınızı almak için kaydolmanızdan sonra taşındıysanız, bize en son bildirmiş olduğunuz yer bilgilerini kullanın. Hem evinizi hem işyerinizi bildirdiyseniz, evinizle ilgili bilgileri kullanın.
5.
Soru alanında Gizli Yanıt kutusuna, soruya yanıtınızı yazın.

  • Devam’ı tıklayın.
  • Yeni bir parola girip onaylayın ve ardından Devam'ı tıklayın.
  • Sizden istenirse, bir alternatif e-posta adresi girin ve Devam’ı tıklayın veya bu adımı atlamak üzere Atla’yı seçin.
9. Parolanızı değiştirdiniz sayfasında, Windows Live Oturumu Açın tuşunu tıklayın.

Yanlış şifreyle çok sayıda oturum açma girişimi hesabınızın bloke olmasına neden olabilir. Hesabınız bloke olursa, sizden Resimdeki karakterleri eşlemeniz ve tekrar oturum açmanız istenir.
Güvenli hesap doğrulaması sayfası üzerinden:
· Parolanızı çevrimiçi sıfırlarken sorunlarla karşı karşıya kalırsanız, aşağıdaki bağlantıya gidin ve hesap bilgilerinizi verin:
Windows Live ID Doğrulama Sayfası'nın oluşturulma amacı, hesabınız hakkında cevaplarını bize yalnızca sizin verebileceğiniz sorular sormaktır. Lütfen her soruyla ilgili olarak bize mümkün olan en fazla ayrıntıyı veriniz. Bize ne kadar çok bilgi verirseniz, Destek Temsilcilerimizin kimliğinizi doğrulama olasılığı da o kadar yüksek olacaktır. Hangi soruları doğru yanıtladığınıza veya verdiğiniz yanıtların hangilerinin yanlış olduğuna dair tarafınıza herhangi bir teyit bildiriminde bulunmayacağız. Herkesin güvenliği ve mahremiyeti açısından en iyisi budur. Bu çok hassas konudaki anlayışınız için müteşekkiriz. Doğrulama sayfasının tam URL'si aşağıdadır.
Bir parola sıfırlaması konusunda yardımcı olamamamıza neden olacak bazı temel hususlar aşağıda sıralanmıştır:

1. Hesap oluşturma sırasında doğru bilgiler vermemiş olmanız.
2.
Hesap oluşturma sırasında hiçbir bilgi vermemiş olmanız.
3.
Hesabınızla ilgili hiçbir detayı hatırlayamamanız.
4.
Hesaptaki bilgilerin, sizin bize verdiklerinizle eşleşmemesi.
5.
Hesaba sahip olduğunuzun doğrulanmasına yetecek kadar bilgi vermemiş olmanız.
a.
Doğrulama sayfasını tamamlamadan önce, bize mümkün olduğunca kapsamlı bilgiler göndermeye çalışmalısınız.
b.
Yalnızca isim ve e-posta adresi doğrulama için hiçbir zaman yeterli olmaz.
Destek ekibimizden bir cevap gelmesi için lütfen 24 saate kadar bir sürenin geçmesini bekleyin

Aşağıdaki ek yöntemleri kullanarak da parolanızı kurtarmayı deneyebilirsiniz:
· Alternatif e-posta adresiniz olarak bir Windows Live ID kullanıyorsanız ve oturum açma ekranında Beni bu bilgisayarda anımsa ve Parolamı anımsa’yı seçmişseniz, e-postanızla oturum açıp parolanızı almanız mümkün olacaktır.
· Alternatif e-posta adresiniz olarak bir Windows Live ID kullanıyorsanız ve Outlook gibi Windows Live ID'nizi ve parolanızı kaydetmenize olanak sağlayan bir e-posta programı kullanıyorsanız, e-postanızda oturum açmanız ve parolanızı almanız mümkün olabilecektir.

Alternatif e-posta adresiniz olarak bir Windows Live ID kullanıyorsanız ve Windows Live Messenger kullanıyorsanız, Messenger'da oturum açabilir ve e-postanıza erişmek için E-posta gelen kutunuzu açabilirsiniz.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst