Windows 7 Uyumlu AntiVirüs Programları

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
Windows 7 ile çalışan Antivirüs programlarının bir listesini vereyim istedim.
Microsoft’un kendi sitesinde duyurduğu Windows 7 uyumlu antivirüs yazılımları Kaspersky , Norton, ve AVG. Şimdi biz Microsoft’un verilerine değil de kendi deneyimlerimize göre oluşturduğumuz listemize bir bakalım.
AVG Anti-Virus Free Edition
AVG Anti-Virus Free Edition (Ücretsiz versiyon) Windows 7 ile tam uyumlu. Zaten Microsoft’un önerdiği 3 yazılımdan da biri. Ayrıca AVG kullanırsanız Action Center denilen panelde görüceksiniz ki AVG, Anti-Spyware koruması da sağlıyor, ve Windows sizi sadece 1 Anti-Spyware kullanmanız ve Defender veya AVG’den birinin Anti-Spyware korumasını kapatmanız konusunda sizi uyarıyor.
avg.png


Avira AntiVir Personal Edition
Avira’da diğer bir ünlü ücretsiz antivirüs çözümü. Bu program da Windows 7 ile uyumlu.
avira.png

Norton AntiVirus 2009
Norton için herhalde herhangi bir açıklamaya gerek yok. Hemen her bilgisayar kullanıcısının yakından tanıdığı Norton’un 2009 sürüm Antivirüs programı da Windows 7 ile uyumlu. (Zaten Microsoft tarafından da önerilen yazılımlardan biri)
norton.png


Avast! AntiVirus Home
Yine çok kullanılan ve başarılı bir antivirüs yazılımı Avast!. Avast için söylenecek pek birşey yok. Bu popüler program da Windows 7′de problemsiz çalışıyor. (AVG gibi Avast’ta da Anti-Spyware koruması mevcut.)
avast.png

Microsoft Windows Live OneCare: UYUMSUZ
Bu herkes için şaşırtıcı bir durum olabilir ama bu kadar üçüncü parti yazılımın içinde Microsoft’un kendi virüs koruma yazılımı OneCare Windows 7 ile çalışmıyor. Program Windows 7 sisteme işletim sistemini desteklemediğinden yüklenemiyor bile.
Aslında zaten Haziran 2009′da satışı durdurulucak olan OneCare için bu durum çok da sürpriz değil. Microsoft OneCare yerine ücretsiz bir alternatif program çıkarmayı düşünüyor.
onecare.png

Kapersky Anti-Virus 2009
Microsoft’un resmi listesinde olan bir diğer antivirüs olan Kaspersky Windows 7 ile sorunsuz çalışanlardan.
kaspersky.png

McAfee VirusScan: UYUMSUZ
Kendim denemedim ama kullanıcı yorumlarından anladığım kadarı ile McAfee Windows 7 üzerinde çalışmıyor. McAfee kullanıcısıysanız Windows 7′ye geçerken ya farklı bir programa yöneleceksiniz ya da biraz daha bekleyeceksiniz.
Windows 7 ile çalışan diğer Anti-Virüsler
Windows 7 ile çalıştığı belirtilen diğer antivirüsler ise şöyle:

PCGuard Anti-Virus
ESET Nod32 Anti-Virus
Microsoft Forefront Client Security (Enterprise)
Not: Bu yazıda Windows 7 ile uyumlu olduğu söylenen yazılımlar sadece Windows 7 üzerinde kurulabilen ve çalışabilen yazılımlardır. Uzun süreli test imkanı olmadığından bu programların Windows 7 üzerinde hiçbir problem çıkarmadan çalışacağını garanti etmek imkansız. Bunun için deneyip görmeniz gerekiyor
 
Üst