Vazifen dikenler arasında güller toplayacaksın...

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Aziz, Muhterem Kardeşim

Mademki İslam’ın her derdine razı olduğunu bildiriyorsun bu müjdenle bize aşk ve şevk veriyorsun o halde iyi dinle:

VAZİFEN dikenler arasında güller toplayacaksın.Ayağın çıplaktır batacak.Elin açıktır ısıracak.BUNA SEVİNECEKSİN.

Viravunlar kucağında büyüyen çocuk Musa’ları safına alacaksın.Aldığın için dövecekler .Konuştuğun için zindana koyacaklar.SEVİNECEKSİN

Çöllere sürülürsen kanınla ağaç yetiştireceksin.Kutuplara sürülürsen ısınla sebze yetiştireceksin.Yeşilliği sevmeyenler olacak.Yakacaklar,yıkacaklar.Sen bunu SABIRLA SEYREDECEKSİN.

Karanlık zindanlara salarlarsa ışık,paslı vicdanları görürsen ümit, imansız kalplere rastlarsan NUR vereceksin.Sen verdiğin için suç sen getirdiğin için ceza,sen konuştuğun için mahkum olacaksın.Ve buna ŞÜKREDECEKSİN

Anadan, yardan, serden ayrılacaksın.Candan gönülden Kuran’a sarılacaksın.Damla iken deniz ,nefes iken tayfun olacaksın.Derdini yazmak için derini kağıt,kanını mürekkep edeceksin.Kimse ile görüştürmezlerse mecnun olup çöllere düşeceksin.Leyla arar gibi NUR arayanları bulacaksın.Bulamazsan ÜZÜLMEYECEKSİN.

MAKAMLAR , SERVETLER verilirse NEFSİNİ UNUTACAKSIN.

Yalan ,iftira, çamur fırtınasına tutulursan HİSSİYATINI TERKEDECEKSİN….
Önünde demirden set yaparlarsa dişinle deleceksin.Dağları toptan oymak gerekirse iğne ile oyacaksın.UNUTMA! NEREDE OLURSAN OL KÜFRÜN VE CEHLİN TA TEMELİNİ ÇÜRÜTECEKSİN.

Bir gün Kuran etrafındaki surların yıkıldığını görürsen hemen KEMİKLERİNİ TAŞ, ETLERİNİ HARÇ, KANINIDA SU edeceksin.Etrafına ilimden irfandan faziletten ahlaktan kaleler dikeceksin.KALELER FEDAİLER İSTER.Nasıl olsa sende içinde bir fedai olacaksın. İNŞALLAH.

Bu mektubu okuyunca,Mesnevi’yi okuyan Yunus Emre gibi “ Uzun olmuş” diyeceksin.O’nun gibi ben olsa idim “Ete kemiğe bürünürdüm Yunus gibi görünürdüm” derdim dediği gibi sende ne lüzum vardı uzun uzun saymaya, kısaca “KUR’AN TALEBESİ OLACAKSIN” deseydin,yeterli diyeceksin.Haklısın.

Zira İslam yoluna giren bilir ki bu yol KILDAN İNCE, KILIÇTAN KESKİN.HER KİŞİNİN DEĞİL ER KİŞİNİN YOLUDUR.



(Merhum) MEHMET ZÜBEYİR GÜNDÜZALP​
 

Vuslat

Deneyimli Üye
Üye
Okudukça okuıyasım geldi kardeşim,çok güzeldi çok içten duygularla yazılmış rabbim mekanını cennet eylesin abimizin.
 

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Allah şefaatlerine nail eylesin.

[GV]7072691157516909268[/GV]
 
Üst