Üniversite yurdu açmak sevap mıdır?

  • Konuyu başlatan Misafir Sorusu
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir Sorusu

Ziyaretçi
selamun aleykum. Benim sorum üniversite yurtlarıyla ilgili. Birde bir surenin yorumunu sormak istiyorum.
Birinci sorum şu.

Bir yerde üniversite yurdu açmak sevap mıdır? Yani bir cemaat yurdu açmak ve orada öğrenci barındırmanın sevabı var mıdır? Ama bu yurt paralı yani her öğrenciden para alınıyor. Sonra biz öğrenciler için yurt yapıyoruz diyorlar. Bu islami midir? Yani bir yurt açılacak oraya açık saçık kızlarda gelip eğitim görecekler ve bu öğrencilerden parada alacaklar. Bu islamiyetle bağdaşıyor mu? ikinci soru nur suresi 36.ayette bazı evlerden bahs edilmiş .

Hocam rica etsem cevabı e mail adresime gönderebilir misiniz? Şimdiden çok ama çok teşekkür ederim. Kafam çok karışık. Allah rızası için bana bir yol gösterin.
 
M

musafir

Ziyaretçi
Ticari olarak bir kız öğrenci yurdu açmak istiyorum fakat kızlar okuluna veya çalıştığı kuruma İslam’a uymayan ölçüde yani başı açık ve setri avret uygun olmadan gidecek ve yurtta böyle bulunacak, hüküm nedir, açıp işletebilir miyim? Sevgili peygamberimiz zamanında veya sahabeden tatmin edici örnek veya delil var mıdır? Allah razı olsun hocam.

Selamünaleyküm, Ticari bir yurt, tam anlamıyla ticari olur zannederim. Parasını verene müdahale edemezsiniz. Öyle bir iş yapıp başınızı belaya sokmayın. Daha helal bir iş bulun.

//Kaynak


Nur Suresi 36. ayet meali

O evlerdeki, Allah onların yüceltilmesine ve kendi adının içlerinde anılmasına izin vermiştir. Onlarda sabah ve akşam üstleri O'nu tesbih ederler.
 
Üst