Un Çorbası Tarifi

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici

68zi28.jpg

Un çorbası malzemeleri

8 su bardağı tavuk suyu

2 kahve fincanı un

30 gr tereyağı


Üzeri için:

1 salçalık kırmızıbiber

1 çorba kaşığı mısırözü yağı

1 kase ufalanmış lor peyniri

Un çorbası hazırlanışı

Tereyağını tencerede eritip unu kavurun.
Tavuk suyunu azar azar ilave ederek çırpma
teli yardımıyla sürekli çırparak bir taşım kaynatın.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika daha kaynatın.

Üzeri için yağı sos tenceresinde ısıtıp zar
şeklinde doğranmış salçalık biberi kavurun.
Ocaktan alıp lor peynirini ilave edin.
Çorbayı servis kaselerine paylaştırın.
Üzerlerine peynirli karışımı yayın.
Sıcak servis yapın
 
Üst