Umreye giderken gerekli malzemeler

  • Konuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
Umreye giderken gerekli malzemeler nelerdir, umre yolculuğunda yanımıza almamız gereken günlük malzemeler nelerdir söyler misiniz umreye gitmeyi düşünen kardeşlerimiz için faydalı olur.
 

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
1* İlaçlarınız:Düzenli kullandığınız ilaçlarınız varsa onları yanınıza almayı unutmayın. Ayrıca topuklarınız çatlayabilir. Topuk çatlamasını önlemek veya çatlayan topuklarınız için topuk kremi de alabilirsiniz.

2* Seccade:Seccade her zaman yanımızda olması gereken ekipmandır. Zira mescitte yer bulunamaması ve zeminin soğuk olması durumlarında gerekli. Hafif ve ince olması önemli.

3* Güneş gözlüğü: Yanınıza iyi bir güneş gözlüğü alın. Bu şekilde yoğun güneş ışığından daha az etkilenirsiniz. Seccade: Seccade her zaman yanımızda olması gereken ekipmandır. Zira mescitte yer bulunamaması ve zeminin soğuk olması durumlarında gerekli. Hafif ve ince olması önemli.

4* Hafif sırt çantası: Kâbe'ye ve Mescid-i Nebevi'ye gidişte içine seccade, Kur'an-ı Kerim, aperatiflerin ve mescitlerin içinde ayakkabı ve terliklerin konulabileceği çantadır. Çok hafif ve omuzda değil de sırtta taşınabilir olması kullanma rahatlığı sağlayacaktır.

5* Hırka: Medine, Mekke'ye nazaran daha soğuk oluyor. Bu nedenle Medine'de ve diğer soğuk yerlerde kullanmak üzere hırka almakta fayda vardır.

6* Tavaf tesbihi: 7 şavt bir tavaf sayılacağından şavtları saymak için yedi boncuklu tesbihe ihtiyaç duyabilirsiniz.

7*
Ayakkabı: Umre ziyaretinde en önemli eşyalardan birisi sandalet türü ayakkabıdır. Zira umrede en çok yapılan hareket yürümektir. Bu nedenle iyi bir ayakkabı temin edin. İhramlı olarak giyilecek ayakkabının burun ve topuk kısmının açık olması gerekir. Ayakkabının altı yumuşak lastik, ayağın bastığı yüzeyin de yumuşak, ayakkabının içi ve dışının deri olması ve arka bağının lastikli (kolay giyilip çıkarılması açısından) olması tavsiye edilir. Ayrıca ayakkabının daha önceden giyilmiş ve ayağın ayakkabıya alışmış olması önemlidir. Çünkü ilk giyilen ayakkabı alışma yönünden problem çıkarabilir.

8* Mest: Özellikle bayanlar için abdest almada kolaylık sağlaması açısından gerekebilir.
9*Pudra ve pişik kremi:Sıcakta terleme sebebiyle etkilenen kısımlara sürmek için gerekir.
 

hayirturizm

Yeni Üye
Üye
yumuşak bir terlik en önemli şeydir... evde bir gün boyunca giyip denerseniz çok iyi olur...

hayirturizm.com
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst