Üç aylarda çekilecek tesbihler

İslami Sorular

KF Ailesinden
Özel Üye
Üç ayların tesbihi nelerdir? Üç aylarda tesbih çekmek bu mübarek recep şaban ve ramazan aylarında çekilecek tesbihler nelerdir, üç aylar tesbihi nasıl çekilir üç aylar tesbihine nasıl başlanır konumuzda kısaca bahsedeceğiz.

Öncelikle buradaki bilgilerin kaynağı tam olarak bulunamamış olup fakat tesbih çekmek güzel bir huydur. Üç ayların ilk gününde önce 2 rekat nafile namaz kılıyoruz. Bu sebeple çekilmesinde bir sakınca bulunmamaktadır.

Öncelikle 2 rekat nafile namaz kılıyoruz. Kıldıktan sonra güzelce nasuh bir tövbe ediyoruz. Hemen ardından 111 kez efendimize salavat getiriyoruz.

Yani: 111 kez :"Allahümme salli ala Muhammed" diyoruz.

Sonra da 1660 defa "ya Allah" diye tesbih çekiyoruz.

Üç aylara girdikten sonra her gün 1100 kez "La ilahe illallah" 100 kere de "Muhammedürresulullah" şeklinde tesbihimize devam ediyoruz. Bunu yaparsak üç aylar boyunca toplamda 90.000 adet kelime-i tevhid çekmiş oluyoruz.

Kısaca:

1100 defa la ilahe illallah
100 defa Muhammedürresulullah
100 defa ya Allah
111 defa Allahümme salli ala Muhammed

Şeklinde tesbih çekerek üç aylar boyunca bolca tesbih çekmiş oluruz. Aslında sayı olarka çelilecek tesbihler husususunda bir kaynak bulunmamaktadır. Sayıya takılmadan elimizden geldiğinde okuyalım inşallah.
 
Üst