Tıp tarihinde bir ilk!

FERASETLİ

KF Ailesinden
Özel Üye
ok-goz1.jpg


Tıp tarihinde bir ilk!

Okulun okçuluk ekibinde yer alan 11 yaşındaki çocuk, antrenman sırasında 13 yaşındaki arkadaşının fırlattığı okla yere yığıldı. Ok gözüne saplandı. Ama mucizevi bir şekilde hayatta kaldı.

Çin'in doğusundaki Jintai kentinde yaşanan olay, tıp tarihine geçti. Okulun okçuluk ekibinde yer alan 11 yaşındaki Liu Cheong, aynı ekipte yer alan 13 yaşındaki arkadaşı Yan Shin'in fırlattığı okla yere yığıldı.

ok-goz.jpg


MR cihazına sokmak için oku kırdılar

Gözündeki koca okla hastaneye kaldırılan Liu'nun hemen MR'ı çekildi. Bilincini kaybetmemiş olan Liu, doktorlarla konuşmaya devam etti. Ancak MR cihazına sokabilmek için doktorlar okun yarısını kırmak zorunda kaldı. Koca okun, çocuğun ne beynine, ne de görmesini etkileyecek sinirlere hiçbir hasar vermediğini gören doktorlar "Bu milyonda bir bile ender rastlanır bir şans" dediler.

4 Saatlik ameliyatla çıkardılar

Oku çıkarmak ise 4 saatlik bir ameliyatla mümkün oldu. Doktorlar "Ok, gözüne saplanırken beynine zarar vermemiş. Dolayısıyla çıkarırken de en ufak bir zedelenme olmasın diye azami hassasiyeti gösterdik" dediler.

Şimdi enfeksiyon kapmaması için bir haftadan beri hastanede tutulan Liu hızla iyileşiyor. Ancak oku fırlatıp korkunç kazaya neden olan arkadaşı hala travmatik şok için psikiyatrik tedavi görüyor.

Kaynak
 
Üst