Süt Annenin Evine Gelen Bereketler

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
SÜT ANNENİN EVİNE GELEN BEREKETLER:
Muhammed-sallallahu aleyhi ve sellem- aralarında bulunduğu sürece,bu eve birçok yönden bereketler akmaya devam etmiştir. Muhammed-sallallahu aleyhi ve sellem-"in gelişiyle bu eve gelen bereketlerden bazıları şunlardır:

Halîme, Mekke’ye geldiği o günler kuraklık ve kıtlığın kol gezdiği günlerdi.Halîme’nin yolculuk sırasında bindiği dişi merkebi güçsüzlük ve zayıflıktan dolayı yürüyemeyecek durumdaydı. Devesi ise bir damla süt bile vermiyordu.Halîme"nin beraberinde küçük bir oğlu vardı ve açlıktan dolayı gece boyunca ağlıyor, ne

uyuyor, ne de anne ve babasını uyutuyordu.

Halîme, Peygamber-sallallahu aleyhi ve sellem- ile birlikte bineğine gelince onu emzirmek için kucağına aldığında göğüsleri sütle doldu.Bunun üzerine Muhammed-sallallahu aleyhi ve sellem- ondan doya doya içtiği gibi, Halîme’nin küçük çocuğu da ondan doya doya içti. Daha sonra her iki çocuk da uykuya daldılar.

Aynı şekilde Halîme’nin kocası da devesini sağmak üzere gittiğinde, devenin memelerinin sütle dolu olduğunu gördü. Susuzlukları ve açlıkları gidinceye kadar ondan bol bol süt sağıp içtiler. Sonra da o geceyi rahat bir şekilde uyuyarak geçirdiler.

Sa’d oğulları bâdiyesine dönmek üzere yola çıktıklarında Halîme, güçsüzlük ve zayıflıktan dolayı yürüyemeyecek durumda olan dişi merkebine Peygamber-sallallahu aleyhi ve sellem-"i yanına alarak bindi. Dişi merkep öyle bir hızlandı ki, kafiledeki herkesi geçti, hiçbir merkep ona yetişemedi.

Halîme ve kocası, yurtlarına -Sa"doğlları yurduna- ulaşınca ki burası, Allah Teâlâ"nın yeryüzündeki en kurak yeriydi.Fakat Muhammed-sallallahu aleyhi ve sellem-’in gelişiyle birlikte, Halîme ve kocasının koyunları akşamları doymuş ve memeleri sütle dolmuş bir halde gelmeye başladılar.Bâdiye halkından hiç kimse bir damla süte bile bulamazken, Halîme ile kocası koyunlarını sağar ve sütlerinden içerlerdi.

Halîme ve kocası, bu fazlalık ve hayrın Allah Teâlâ"dan olduğunu biliyorlardı. Tâ ki süt emzirme dönemi sona erdi ve Halîme, Muhammed-sallallahu aleyhi ve sellem-"i iki yıl sonra sütten kesmiş, Artık Muhammed-sallallahu aleyhi ve sellem- bu dönem sonunda büyüyüp güçlenmişti.
 
Üst