Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Ne Yapar?

*Mujaahed*

KF Ailesinden
Özel Üye
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Ne Yapar? Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Görevleri Amacı Nedir? Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Hakkında Bilgi?
 

*Mujaahed*

KF Ailesinden
Özel Üye
Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK)
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu; çocukların, yaşlıların, ailelerin, kadınların ve engelli vatandaşların hizmetine koşmak için devletimiz tarafından oluşturulmuş bir kurumdur.

Kimsesiz veya bakıma muhtaç olan çocuklara bakmak devletlerin görevidir. Evlat edinme, koruyucu aile, sevgi evleri, aileye dönüş, çocuklar için yapılan çalışmalardır. Korunması gerekli çocuklar için yuvalar açar, onların eğitimini sağlar ve onları yaşama kazandırır. Sokakta yaşayan ve çalıştırılan çocukların sorunlarına çözüm bulmak için uğraşır.
 
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
Osmanlı Devleti zamanında temeli atılan, o zamanlarda bir devlet kurumu olmayıp bir dernek olan kurumdur. Günümüzde devletin bir kurumudur ve 1980 yılından beri böyledir. Herhangi bir bakanlığa bağlı olmayıp doğrudan Başbakanlığa bağlıdır. Amacı ülkemizdeki yoksul ve korunmaya muhtaç durumda olan çocuklara ve ailelere destek vermektir. Bu destek kültürel, sosyal destek biçiminde de olabilir maddi ve manevi şekilde de… Ayrıca söz konusu çocukların ve ailelerin sağlık ve eğitim ihtiyaçlarını da bu kurum karşılamaktadır. Amacı ülkemizdeki yoksul ve korunmaya muhtaç durumda olan çocuklara ve ailelere destek vermektir. Bu destek kültürel, sosyal destek biçiminde de olabilir maddi ve manevi şekilde de… Ayrıca söz konusu çocukların ve ailelerin sağlık ve eğitim ihtiyaçlarını da bu kurum karşılamaktadır.
 
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
Arkadaşlar çok güzel olmuş ayrıca çok sağ olun siz olmasanız ödevimi yapamayacaktım. :) :) :))))))))))))))))))
 
Y

yasin doğan

Ziyaretçi
herşey bizim için Allah devlete miletemize zeval vermesin
 
M

melloşiko

Ziyaretçi
çok tşk ederim ödewimi bu sayfaya bakarak yaptım :D
 
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
çok güzel çok yardımcı oldunuz thenk you
 
I

iloş

Ziyaretçi
Çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz eksik olmayın :D .
 
I

isimsiz bilgi

Ziyaretçi
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Türkiye'de yoksul ve korunmaya muhtaç çocuklara ve ailelere bakım, eğitim, sağlık, kültür hizmetlerini sistemli bir biçimde sunmak için oluşturulmuş bir kurumdur.
 
Üst