Sinüzit Bitkisel Tedavisi

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
İbrahim Saraçoğlu Sinüzit İçin bitkisel çözüm arayanlara Papatya Kürü tavsiye ediyor. İbrahim Saraçoğlu papatya kürü ile sinüzit tedavisi nasıl yapılır? Sinüzit için Papatya kürünün faydaları nelerdir? Papatya kürü nasıl hazırlanır?İbrahim Saraçoğlu şifalı bitkiler arasından sinüzit tedavisi için papatyayı öneriyor. Size papatyanın sinüzit için kullanılışını, papatya kürünü anlatacağız. Papatyanın faydaları arasında sinüzit tedavisi için kullanıldığını da hatırlatalım.

Öncelikle Sinüzit için İbrahim Saraçoğlu papatya kürü yapmak için gerekli malzemeler:

Yarım litre klorsuz su, iki tatlı kaşığı kurutulmuş papatya

Papatya nereden alınır? Bu kür için papatyayı aktarlardan, eczanelerden, marketlerden alabilirsiniz. Papatya çayları yeterli derece etkili olamayabilir. Aktarlarda açık olarak satılan kır papatyası hem daha ucuz, hem daha etkilidir.

Papatya Kürü nasıl yapılır?

Kaynama noktasına kadar ısıttılan suya iki tatlı kaşığı kurutulmuş papatyayı atacağız. Burda dikkat edilmesi gereken, papatyayı hafif hafif kaynamakta olan suyun içine atacaksınız. Fokur fokur kaynamasın. Papatyayı attıktan sonra kaynamakta olan suyu başka bir kaba aktarıp, başınızı havluyla örtün. Yüzünüzü papatlayı suyun buharına tutun ve burnunuzdan nefes alın ve verin.

Sinüzit için papatya kürü 5 dakika uygulanır. Beş dakika uyguladıktan sonra, burundan nefes alıp verme işlemini, 30 dakika ara veriniz. Sonra tekrar suyu kaynatın ve beş dakika daha uygulayınız.

Ertesi gün aynı şekilde 5 dakika burundan nefes alıp verme işlemi uygulanır, 30 dakika ara veriler ve 5 dakika tekrar uygulama yapılır.

Akıntının başladığı gün, papatya kürüne üç gün ara vermeniz gerekmektedir. Akıntı ilk uygulamanın beşinci dakikasında da gelebilir. Bazen ise daha sonraki günlerde gelebilir. Yeteri kadar rahatlama sağlandıktan sonra ileri tarihlerde papatya kürü tekrar edilebilir.
Dikkat edin: Papatya kürü hergün taze olarak hazırlanmalıdır
 
Üst