Sıla-i Rahim'in kapsamı nedir?

İslami Sorular

KF Ailesinden
Özel Üye
Sıla-i Rahim'in kapsamı nedir?

Sıla-i rahim sadece anne baba hala teyze amca dayı mı oluyorbütün insanlık temele inersek eğer; kardeş değil mi? ve şöyle bir şey var ki ailesiyle görüşemeyenler için durum ne, tercih tabi ki görüşmemek değil ama şartlar onu gerektirdiği için aileme zarar geldiği için böyle oldu çok üzülüyorum Allah'ın rızasını alamamaktanaileme, insanlar için rabbim kabul eder inşallah dualar yeterli midir acaba?

CEVAP1:
Genel olarak akraba ziyaretleridir diyebiliriz

Nasıl kardeş? Müslümanı var, kafiri var, dinsizi var vs Müslümanlar kardeştirler ama tutup da sıla-i rahim yapamayız, çünkü kan bağımız yoktur, akraba değiliz Çok temele inmeye gerek yok bence

Diğer sorunuz için "şartların" neler olduğunu bilmek gerekir Küslük falan varsa, bu iyi bir şey değil Manevi baskı falan varsa diye diyorum bu manevi baskı nefsinize mi ağır gelmektedir yoksa dini haklarınızı mı kısıtlıyor, kar-zarar nefis-doğruluk kıyas ve ölçümlerini yapıp ona göre hareket ediniz.

CEVAP2:
Kardeşim aynı duygularını anlayabiliyorum ama ben şunu bir türlü anlayamıyorum akraba konumundaki insanlar her zararı veriyorlar yıpratıyorlar onlarla uğraşmaktan psikolojin çöküyor hayatı zindan ediyorlar ama bağları kesmek günah bence sıla_i rahim e sebep olan insanlar düşünsünler hayır hırsızın hiçmi suçu yok bence rabbim bizleri bizden iyi tanır hakkımızda heyırlısını versin bencede şartlar önemli kalpteki niyet önemli allah bizi affetsin inşallah herşey düzelir allah vicdansızların kalbine merhamet versin.
 
Üst