Şeytanın Hakkında Bilinmesi Gerekenler

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
EZZ: Şeytanın kafirleri tahrik ederek İslama ve Müslümanlara karşı kötülük düşünmesini sağlaması ve bu düşüncelerini uygulamalarına zemin hazırlamasıdır. Mesela; Müslümanların canlarını kutsallarını mallarını ırzlarını kendilerine mübah görmelerini sağlayarakMüslümanlara karşı her türlü vahşiliği kötülüğü onlara hoş göstermek.

HEMZ: Şeytanın insanı saralı yaparak ona musallat olması halidir. Bu şeytanın veya kötü cinni nin insanın bedenine girmesiyle kişide meydana gelen sara durumu olarakta açıklanabilir.

HUDUR: Evde şeytanları ve kötü cinleri çeken bereketi ve melekleri uzaklaştıran şeyleri yapmak. Mesela; resim heykel içki gibi şeyleri bulundurmak; içki içmek zina yapmak kadınlı erkekli partiler düzenlemek şeriat dışı davranışlarda bulunmak.

İSTİHVA: Şeytanın insanı ayartmasıdır. Bu da şeytanın nefislerde heva ve arzulara yönelmesi ile olur.

İSTİMTA: İnsanın ve cinnilerin birbirlerinden yararlanması ve birbirlerini kullanmasıdır. Bunu genelde büyücüler ve sihirle uğraşanlar yapar.

MESS: Cinninin insanda hakimiyet ve egemenlik kurmasıdır. Bu insanın bedenine girerek olur. Mesela; cinninin kadının rahmine girerek onunla ilişkiye girmesi insanın göğsüne başınamidesine girerekorada yaşaması.

NEFH: Şeytanın insanı gururlandırması diğer varlıklara karşı insanın büyüklenmesi ve üstün görmesini sağlamasıdır.

NEFS: İnsanda kötü duygular uyandıran arzuları arttıran pis ve kötü içerikli şiir şarkı ve edebi sözlerdir. Bunlar iyi duyguları ve hisleri ortadan kaldırır.

NEZĞ: Şeytandan insanı; şüpheye inanç boşluğuna fesada ve kötülüğe düşüren bir vesvese türüdür.

TAİF: Şeytanın insan aklında kötü bir şeyin yapma düşüncesi oluşturması veya ibadet esnasında unutkanlık meydana getirmesidir.

TENEZZÜL: Şeytanın insanlara dinlerini ve dini öğretilerini unutturarak; insanı küfre ve sapıklıklara yöneltmesidir.

VESVESE: Şeytanın kötü cin ve insanların; boş şeyleri güzel ve sevimli göstermesi kötülükleri ve günahları iyi göstermesi ve insanı şüpheye götürmesi biçiminde olur.

SARA: Sara 2 türlü olur.
1)Vücut sıvılarının ve maddenin sebep olduğu sara
2)şeytan ve kötü cinnilerin insanda meydana getirdikleri sara İnsan beyni elektrik benzeri bir enerjiden yaratılmış güçlü bir manyetik alanı olan bir organdır. Bu nedenle manyetik alan üreten bir faaliyet bir başka manyetik alanı etkiler. Elektriksel bir faaliyet içinde bulunan beyindeki sinir hücreleri bu faaliyetleri sırasında bir manyetik alan oluştururlar. Manyetik alan oluşturan bu hücrelere manyetik alan üreten cinni veya şeytanların zuhur etmesiyle beyin etkilenir ve bu etkilenmenin boyutuna göre çeşitli sara (epilepsi) hastalıkları oluşur. Kötü cinnilerin insanda meydana getirdiği bazı hastalıklar; durgunluk cinsel iktidarsızlık felç saraböbrek beyin ve karaciğer hastalıkları dır.
 
Üst