Şeyh muhammed muta

  • Konuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
selamun aleyküm allah rızası askına bu soruma cevap alayım gerçekten aklıma çok takılıyor yani herkes baska baska şeyler diyor allahtan korkuyorum şimdi şeyh muhammed muta haznevi k.s inşallah tanıyrsunuzdur hocam gerçekten bu şeyh allah dostumudur müridi olabilirmiyim bir sakıncası varmı peygamber efendimiz s.a.v döneminde varmıydı böyle mğrid olmak yani kuranda geciyormu ne olursunuz cevap alayım hocam allaha emanet olun.
 

ma'vera

Emektar
Özel Üye
Bahsettiğiniz zatı tanımıyorum.Bu yüzden bir şey söylemem doğru olmaz. Şeyhlik ve müridlik , insanı Cenâb-ı Hak'ka ulaştıran çeşitli yollardan biri... Kişinin bu yollardan hangisini tercih edeceği onun iradesine ve fıtratının hangi yola uygun olduğu ile alakadardır. Yani hangi yolun ona hitap ettiği,nasıl etkilediği,ve ne kadar feyiz aldığı ile kendini tanıyıp,analiz ederek vereceği karara bağlıdır. Bazıları zikir ve tesbih çekmekten haz alırken,bazıları da iman hakikatlerinin inkişafından aldığı feyz,tefekkür ve iman kuvvetini kafi görür.

Bedi'üzzaman hazretleri, müridlik ve iman hakikatlerini inkişaf ettirmenin muvazenesini Telvihât-ı tis'a isimli risalede hem ayrıntılı ve gayet anlaşılır bir üslupla anlatmış, bu hususun önemli noktalarına dikkat çekmiş,Şeyhlik ve müridlik yolunun ,insana getirisini ve muhtemel tehlikelerini izah etmiştir.

Konuyu anlamak için biraz gayret sarfederseniz,başka hiç bir yerde bulamayacağınız kadar faydalı ve izahlı bilgiler edinmiş olursunuz.....Konu budur:

http://www.erisale.com/#content.tr.2.627
 
Üst