Sebeplere yapışmadan istemek kuru bir temennidir..

NURŞEN

Tecrübeli
Sual: Çocuğu olmayan veya evlenmek isteyen veya herhangi bir dileği olanlar ne yapmalıdır?
CEVAP
Evlenmek isteyen veya çocuğu olmayan kimse
sebeplere yapışmalı. İnsanbir işin neticesinin iyi mikötü mü olacağını bilemez. Muhakkak şu işim olsun diye ısrar etmemeliHayırlı ise olsun demeli.

Kur’an-ı kerim ve dua
şartları gözetilerek okunursafayda verir. Okuyanın ve hastanın buna inanması gerekir. Kur’an-ı kerimin her harfi şifadırdileklere devadır. ü teâlâ(Kur’an-ı kerimmüminler için şifa ve rahmettir) buyuruyor.

Çocuğu olmayan veya evlenmek isteyenler veya herhangi bir dileği olanlar şunları yapmalıdır:
1- İstiğfar okumalı. (Malım çok
ama çocuğum olmuyor. Ne yapayım?) diyen kişiyebir sahabi istiğfara devam etmesini söyledi. O da günde 700 defa istiğfar okurdu. Nihayet on çocuğu oldu. Hasan-ı Basri hazretlerinekıtlıktanfakirliktençocuğunun olmadığından şikayette bulunuldu. Hepsine de istiğfar etmesini söyledi. Sebebi soruluncaKur’an-ı kerimden üç âyet-i kerime okudu. Meali şöyle:
(Çok affedici olan Rabbinize istiğfar edin ki
gökten bol yağmur indirsin; sizemal ve oğullar ile yardım etsinsizin için bahçelerırmaklar versin.) [Nuh 10-12]

Çocuklarını idarede sıkıntı çeken bir sahabiye Peygamber efendimiz
(Neden istiğfar etmiyorsun? Ben günde yüz defa istiğfar ederim) buyurdu. İstiğfar edileceği zaman yüz defa (Estağfirullah min külli ma kerihallahEstağfirullah elazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh) demeli ve manasını düşünerek söylemeli.

Manası şöyledir:
(Razı olmadığın şeylerden yaptıklarımı affet ve yapmadıklarımı yapmaktan koru. Kendisinden başka ilah bulunmayan hay
kayyum ve azim olan ’a istiğfar eder ve günahlarıma pişman olup Ona sığınırım.) [Azimzatı ve sıfatları kemaldeHayezeli ve ebedi bir hayatla diri olanKayyumzatı ile kaim olanyarattığı her şeyi varlıkta durduran demektir.]

2- Dileğine kavuşmak için
iki rekat namaz kılıpsevabını Silsile-i aliyye denilen âlimlerin ruhuna hediye etmelibunların hürmeti için diye dua etmeli. Mesela“Ya Rabbihayırlı bir çocuk nasip eyle” diye dua edip“Bu duamı silsile-i aliyye büyükleri hürmetine kabul eyle” demeli. (Mekatib-i şerife)

Sabah ve yatsı namazından sonra silsile-i aliyyenin isimlerini
sonra Fatiha okuyarak ruhlarına gönderiponları vesile ederek yapılan dua kabul olur. Tecrübe edilmiştir.

Ali Ramiteni hazretleri buyurdu ki:
(Günah işlememiş bir dil ile dua ediniz ki
kabul olsun!) YaniHuda dostlarının huzurunda tevazu eyleyinizyalvarınız dasizin için dua etsinler. İstigaseyani bir Veliye tevessül debu demektir.
[İsa aleyhisselama gelip derler ki
dua ediyorsunuzdevasız hastalıklar iyi oluyor. Hangi duayı okuyorsunuzbize de söyler misiniz? İsa aleyhisselam da onlara okuduğu duayı söyler. Adamlar bir süre sonra tekrar gelirlerefendim okuyoruz okuyoruz bir şey olmuyoracaba bize yanlış dua mı öğrettiniz derler. İsa aleyhisselam(Dua doğru ama ağız yanlış) buyururyani doğru dua öğrettimdua aynı dua amaağız aynı ağız değil!]

3- Âyât-i hırz
usulüne uygun okunur ve yanında taşınırsamurat hasıl olur.

4- Adakta bulunmalı. Mesela
(Şununla evlenirsemsevabı Seyyidet Nefise hazretlerine olmak üzereiçinüç Yasin okumak nezrim olsun) denincebu dileğin kabul olduğu tecrübe edilmiştir.

5- Dua izinli okunmalı! M. Masum hazretleri buyuruyor ki: (Duayı
âyet-i kerimeyi sevap kazanmak için okurken kimseden izin almaya lüzum yoktur. Bunlar şifa içinbir ihtiyacın hasıl olmasıbir müşkülün hallolması için okunurkentesir etmeleriüstadın izin vermesine bağlıdır.) Üstad vefat etmişsekitabından öğrenip okumak da izin almak olur. İzin alanizin verenin vekili olur. Vekilin okumasıüstad gibi tesirli olur.

6- Bir dileği olan aşağıdaki duayı okumalıdır. Kör bir zat gelip
(Ya Resulallah! ü teâlâya dua etgözlerim açılsın) dedi. Peygamber efendimiz de(Kusursuz bir abdest al! Sonraya Rabbi! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyaraksenden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam! Seni vesile ederekRabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbibu yüce Peygamberi bana şefaatçı eyle! Onun hürmetine duamı kabul et) duasını okumasını söyledi. O daabdest alıp dua etti. Hemen gözleri açıldı. [Tirmizi]
Bu duayı okuyanlar
maksatlarına kavuşmuşlardır.
Namaz kılmayanın
haram işleyenin ve kalbi gafil olanın duası kabul olmaz. Ehl-i sünnet itikadında olmayanın okuması fayda vermez. Hak teâlâherşeyi bir sebep ile yaratmaktadır. Bir şeye kavuşmak isteyeno şeyin sebebine yapışmalıdır. Rabbimizinsana sıhhatşifa vermek içindua etmeyi.Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Çalışmadan dua eden
silahsız harbe giden gibidir.) [Deylemi]

 

SETR

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
"Tevekkül ile tembellik görünüşte birbirine yakın durur. Tevekkülsebeplere müracaat ettikten sonra neticeyi Allah’tan beklemektir.Tembellik ise, sebeplere müracaat etmeden neticeyi beklemek demektir."

Allah razı olsun @NURŞEN
 
M

mutevekkil

Ziyaretçi
"Tevekkül ile tembellik görünüşte birbirine yakın durur. Tevekkülsebeplere müracaat ettikten sonra neticeyi Allah’tan beklemektir.Tembellik ise, sebeplere müracaat etmeden neticeyi beklemek demektir."

Allah razı olsun @NURŞEN

cok dogru bir tespit tevekkül ile tembellik disardan benzer görünsede aslinda cok farkli seyler
 
Üst