Saadet Doğu Türkistan İçin Milyonları Meydanlara İndiriyor

*TuanA*

Vip Üye
Özel Üye
Saadet Partisi Uygur Türkleri için Çağlayan'a iniyor. Çin'in Uygur Türklerine karşı yaptığı katliama Saadet Partisi'nden büyük tepki. Saadet Partisi 12 Temmuz Pazar günü İstanbul'da Miting yapacak.

Ajans5.com'un ulaştığı bilgiye göre Saadet Partisi Pazar günü Uygur Türklerine destek amaçlı bir miting yapıp Çin'in zulmünü tel'in edecek. Bugün yapılacak toplantıyla yerin netleşeceği öğrenilirken, önceliğin Çağlayan Meydanı olduğu vurgulandı.

Valilik ve resmi makamlardan gerekli iznin alınması için girişimlerde bulunulacağıda öğrenilirken, Saadet Partili kaynaklar düzenlenen mitinge Milyonlarca kişinin destek vereceğini beklediklerini ifade etti.

Dün akşam saatlerinde Saadet Partisi İl Başkanlığını ziyaret eden Doğu Türkistan Muarif ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri, Dr. Alim Can Ataullah Uygur Türklerine uygulanan katliama ilk tepkiyi Saadet Partisi'nin verdiğini ifade ederek, bu destekten ötürü teşekkür etti.

İl Başkan Vekili Erol Erdoğan ise ziyarette yaptığı konuşmada bu desteğin bir insanlık göreviolduğunu ifade ederek, 'Katliam devam ettiği sürece Saadet Partisi elimizden gelen herşeyti yapacağımıza emin olabilirsiniz, gerekirse yine Irak, Gazze katliamlarında olduğu gibi mitinglerle Çin'i protesto ve telin edeceğiz.' dedi.

Saadet Partisi Uygur Türkleri için Çağlayan'a iniyor. Çin'in Uygur Türklerine karşı yaptığı katliama Saadet Partisi'nden büyük tepki. Saadet Partisi 12 Temmuz Pazar günü saat 17.00'da İstanbul Çağlayan Meydanı'nda Miting yapacak.

'Doğu Türkistan'la Dayanışma ve Zulmü Tel'in mitingi' adı verilen Mitinge yurt içi ve yurt dışından 100 binlerce katılımcı beklenirken, hızlı birşekilde miting hazırlıkları tammalanmaya çalışılıyor.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

*TuanA*

Vip Üye
Özel Üye
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın 12 Temmuz Pazar günü Saat 17.00’da Çağlayan Meydanı’nda gerçekleştireceği “Doğu Türkistan’a Destek, Zulme Lanet Mitingi”ne aralarında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray taraflar gruplarının da bulunduğu 250’ye yakın sivil toplum kuruşu da destek verecek.
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, “Pazar günü Çağlayan’dayız. Daha önce Gazze, Filistin, Çeçenistan, Bosna için yanan yürekleri, haykıran kalpleri, ayağa kalkan vicdanları, havaya sıkılan yumrukları şimdi Doğu Türkistan için Çağlayan’a davet ediyoruz. Genel Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş Çağlayan’da olacak; hükümete ve dünyaya seslenecek. Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz Çağlayan’da olacak. 250’ye yakın sivil toplum kuruluşu Çağlayan’da olacak. Herkesi elinde Gökbayrakla Çağlayan’a bekliyoruz. Pazar günü saat 17.00’de Çağlayan’dayız” dedi.

Mitinge destek verecek STK’lardan bazıları:
TÜRK-İŞ,
HAK-İŞ,
MEMUR-SEN Konfederasyonu,
TYB (Türkiye Yazarlar Birliği),
Beşiktaş Çarşı Grubu,
Genç Fenerbahçeliler,
Ultra Aslanlar,
ASKON,
IHH Uluslar arası İnsani Yardım Vakfı,
CANSUYU,
ESDER,
AGD,
ESAM,
ÖĞ-DER,
KOBİDER,
Sosyal Doku Derneği,
Doğu Türkistan Kültür Vakfı,
Doğu Türkistan Maarif Cemiyeti,
Gürcistan Dostluk Derneği,
Doğu Türkistan Gençlik Derneği,
Doğu Türkistan Göçmenler Derneği,
Doğu Türkistan Dayanışma Derneği,
Sağlık- Sen,
Diyanet-Sen,
Eğitim-Bir-Sen,
Emekli-Bir-Sen,
Bem-Bir-Sen,
Birlik Haber-Sen,
Enerji-Bir-Sen,
Ulaştırma Memur-Sen,
Büro-Memur-Sen,
Beyaz Ay Görme Engelliler Derneği,
Tüm Eczacılar Derneği,
Hukukçular Derneği.

 
Üst