Süt Ürünleri Kanserden Koruyor

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Süt Ürünleri Kanserden Koruyor

untitled37410217af6b020c1435by.jpg


Diyetisyen Merve Arlı, dengeli beslenmede süt ve süt ürünlerin tüketiminin önemli rol oynadığını söyledi. Arlı, "Bu ürünler aynı zamanda kanser riskini de azaltmaktadır" dedi.

Arlı, çocukluk, gebelik ve yaşlılık dönemlerinde süt ve süt ürünü tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti. İnsan sağlığının yaşam boyu korunması için yeterli ve dengeli beslenmede, bu ürünlerin tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Arlı, açıkta satılan sütlere karşıda uyarılarda bulundu. Açık sütlerde ki vitamin değerlerinin çok düşük olduğuna dikkat çeken Diyetisyen Arlı, sağlık açısından kapalı ve uzun ömürlü sütlerin kullanılması gerektiğini kaydetti.

Arlı, sütte bulunan konjuge linoleik asitin, vücutta ki yağ miktarını azalttığı, diyabette ki artmış insülin direncini azalttığı, göğüs, mide, kolon, deri ve prostat kanserlerine karşı koruyucu etki gösterdiği, bağışıklık sistemini güçlendirdiği, kan yağlarını azaltıcı etki gösterdiği, damar sertliğine karşı koruyucu olduğu, metabolizma hızını artırdığı, kemik oluşumunu ve kas kitlesini artırdığını hatırlattı.
 
Üst