Rüyada Ölü Görmek

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
Rüyada Ölü Görmek neye işarettir
Rüyada Ölü Görmek neye yorumlanır
Rüyada Ölü Görmek tabiri islami

Rüyada ölmek, dince eksiklik ve bozukluktur. Ağlaşarak tabut üzerine konup bir grup adamların omuzlarında kabristana götürülüp henüz defnedilmemiş ise, rüya sahibinin dünyada yücelmesine ve büyük bir mevkiye geçmesine yorumlanır. Eğer toprağa defnedilmiş olursa, iyilik ümit edilmez, belki dünyası ona galip gelir.

Rüyada bir ölüyü yüklendiğini gören kimse, dinsiz bir adamın zahmet ve meşakkatini üzerine alır.

Rüyada ölünün kendisi hakkında veya başkası hakkında verdiği haber doğrudur.

Çünkü ölü hakka yönelerek batıldan çıkmış ve batıl şeyleri terk etmiş olduğundan, hak ve doğrudan başka bir şey söylemez. Eğer o ölü geçmişte olmamış bir şeyi haber verse, bu rüya karma karışık bir rüya olduğundan itibar edilmez.

Rüyada ölü olan birisinin ardınca gittiğini gören kimse, o ölünün mesleğine uyar. Din ve dünyaca onun izini takip eder.

Ölmek, büyük bir günahtan pişmanlıktır. Bazı yorumcular, ölüm alametleri olmaksızın rüyada uyurken hastalanmaksızın öldüğünü gören kimsenin, ömrü uzun olur, dediler.

Rüyada ölüleri çarşı ve pazara taşıdığını gören kimse, ihtiyacına kavuşur ve ticari canlanır.

Bir ölünün sağ olduğunu gören kimsenin ümidini kestiği bir işi vücuda gelir. Eğer sıkıntı içinde ise, tahmin etmediği bir yerden kolaylık gelir.

Sağ olan bir kimse giydiği elbisesi ölüye verdiğini görse, ölür ve onlara kavuşur. Eğer o elbiseyi emanet olarak veya yıkaması için yahut o elbise herhangi bir şey yapsın diye verse, bu durumda rüya sahibine veya malına gelecek bir zarar yoktur.

Rüyada ister erkek olsun ister kadın olsun tanıdığı bir ölüyle cinsi münasebet yaptığını gören kimse, ümidini kestiği bir şeye kavuşur veya ümidi kalmadığı bir iş, o ölünün nesli tarafından meydana getirilir.

Ölüm, bazen mümin için şerefe, bazen de uzlete çekilmeye yorumlanır.
Aniden ölüm fakir için zenginliğe, zengin içinde fakirliğe yorumlanır.
Rüyada bir ölü ile beraber bir Yahudi veya Hristiyan görülmesi, bazen o ölüyü cehennem ateşinden kurtaracak bir amelin bulunduğuna yorumlanır.
Bekar bir kadın rüyada bir ölüyle evlenmesi, kocaya; evliler için de boşanmaya yorumlanır. Bazen onun ölüyle evlenmesi, ölünün Allah (C.C.) yanında iyi halli oluşuna yorumlanır.
 
Üst