Rüyada Affetmek

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Rüyada kendisine karşı kusurlu birinin yaptığı hatayı affettiğini görmek, yüce Allah’ın mağfiretine nail olacak bir amele delâlet eder.
Rüyada kendi kusurunun affedildiğini görmek, uzun ömre, şan ve şöhrete ve himayeye mazhar olmaya işarettir.
Rüyada Allahu Teâlâ ve O’nun Resulü tarafından bağışlandığını görmek, güzel bir akibete delâlet eder. Yine bu rüya, o kişinin tevbe ederek hidayete erişeceğine işarettir.
Rüyada üzerine had vurulması veya kısas yapılması gereken birini affettiğini görmek, günahlarının Allahu Teâlâ tarafından bağışlanacağına delâlet eder.
Suçluyu cezalandırmaya gücü yettiği halde ve buna da hakkı varken, onu affettiğini görmek, günahlarının Allahu Teâlâ tarafından bağışlanacağına delâlet eder.
Suçluyu cezalandırmaya gücü yettiği halde ve buna da hakkı varken, onu affettiğini görmek, rüya sahibinin Cenâb-ı Hak’tan korktuğuna ve haşyet üzere bulunduğuna delâlet eder.
Cezaya müstehak olan günahkâr bir kişinin rüyada Rabbi Teâlâ tarafından isyan ve hatalarının bağışlandığını görmesi: “(Habîbim), O küfredenlere söyle ki: Eğer düşmanlıktan vazgeçerlerse, geçmişteki günahları bağışlanır.” (Enfal, 38) mealindeki âyet gereğince, o zatın doğru birisi olduğuna delâlet eder.
 
Üst