Peygamberimizin peygamberlik yönü nasıldı kısaca

İslami Sorular

KF Ailesinden
Özel Üye
Selamunaleyküm, din kültürü ödevim için lise 2. sınıftayım. Dönem ödevi konusu peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) hakkında ödev verdi hoca. Konu Hz. Muhammed'in peygamberlik yönü nasıldı sorusuna cevap arıyorum. Elinizde güzel bir kaynak varsa veya sizin de eklemek istediğiniz değerli bilgiler varsa sevinirim.
 

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Efendimiz peygamberlerin sonuncusudur. Efendimize Allah'ın ayetleri cebrail a.s. aracılığıyla inmiştir. Kuranı Kerim'de de Hz. Muhammed'in son peygamber olduğu açıkça belirtilmiştir.

Efendimize inen ayetler emir ve yasakları, müslümanlara öğütleri içerdiğinden bunları efendimiz bir peygamber olarak insanlara ulaştırmıştır.

Gelen ayetleri insanlara aktaran efendimiz, bu ayetlerin açıklamasını da yapıp kendi hayatından tatbik ederek müslümanlara örnek olmuştur.

Efendimiz inen ayetlerde verilen emirleri (namaz, zekat v.b.) bizzat hayatında uygulayarak ilk müslümanlara öğretmiş ve bunlar da hayatlarında bunları uygulamıştır. Bir nevi peygamber efendimiz bir öncü olmuş ve müslümanlara öncülük yapmıştır.

Efendimiz bizler gibi insan olsa da farkı Allah'ın seçtiği bir elçi olmasıdır. Allah elçisi vasıtasıyla emir ve yasaklarını insanlara bildirmiştir. Yani bir nevi bizlerin içinden bir elçi seçerek insanlara büyük bir lütufta bulunmuştur.
 
Üst