Peygamberimizin Doğumdaki Mucizeleri

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Hz.Muhammedin doğumdaki mucizeleri, peygamberimiz doğduğundan meydana gelen mucizeler nelerdir?

Peygamberimizin doğduğu zaman ve akabinde çeşitli mucizelerin meydana geldiği tespit edilmiştir. Peygamber efendimizin doğumu sırasında Hz. Amine annemizin yanında bulunan kişilerin açıklamalarını bu yazımızda sizlere vereceğiz. Doğum sırasında Hz. Amine'nin yanında bulunan Abdurrahman bin Avf’ın annesi Şifa Hatun, Osman bin Ebil-As’ın annesi Fatıma Hatun ve de Peygamberimizin halası Safiye Hatun bir takım mucizeleri aktarmışlardır.

peygamberimizindomadann.jpg


Şifa hatun şöyle anlatıyor: “Ben o gece Amine’nin yanında yardımcı olarak bulunuyordum.Peygamber Efendimiz s.a.v , doğar doğmaz dua ve niyaz ettiğini işittim. Gaibden, “Yerhamüke Rabbüke” diye söylendiğini duydum. sonra bir nur çıkıp öyle bir ışık verdiki, doğudan batıya kadar, her yer göründü…”

Bundan başka bir çok hadiselere şahit olan, Şifa hatun “Ne zaman ki, O’na peygamberliği bildirildi, hiç düşünmeden tereddüd etmeden ilk iman edenlerden biri de ben oldum ” demiştir. O gece yine Amine anamızın yanında bulunan Safiyye Hatun da yaşadıklarını şöyle anlatmıştır: “Muhammed aleyhisselam doğduğu anda, her tarafı bir nur kapladı.
Doğar doğmaz secde etti, mübarek başını kaldırıp açık bir dille “La ilahe illallah, inni resulullah” dedi. O’nu yıkamak istediğimde, biz o’nu yıkamış olarak gönderdik denildi. Göbeği kesilmiş ve de sünnet olmuş görüldü. Secde halinde hafif bir sesle bir şeyler söylüyordu. Kulağımı mübarek ağzına yanaştırdım.
“Ümmeti, ümmeti (Ümmetim Ümmetim)” diyordu…..
 
Üst