Peygamber efendimizin tebessümü

Nurun Ala Nur

Düzenleyici
Moderator
Bismillahirrahmanirrahim

Es-selamu Aleyküm...


Peygamberimiz (a.s.v)'in Tebessümü

Cenab-i Hak buyuruyor...

"Ey iman edenler! Namaz kilmaya kalktiginiz zaman yüzlerinizi, dirseklerinize kadar ellerinizi, baslarinizi meshedip, topuklara kadar ayaklarinizi yikayin…" (Maide, 6)

Rasulullah (s.a.v) buyurdular...

"Icinizden her kim, abdest suyunu hazirlayip agzina burnuna su verir ve burnunu temizlerse, mutlaka yüzünün, agzinin ve burnunun günahlari dökülür! Sonra Allah'in emrettigi gibi yüzünü yikarsa, yüzünün günahlari su ile birlikte sakalinin etrafindan dökülür... Sonra dirsekleriyle birlikte ellerini yikarsa, elinin günahlari su ile beraber parmak uclarindan akar gider... Sonra basini meshederse, basinin günahlari su ile birlikte saclarinin ucundan dökülür... Sonra topuklariyla beraber ayaklarini yikarsa, ayaklarinin günahlari su ile beraber ayak parmaklarinin ucundan akar... Eger (böylece abdest alan) bu adam, kalkip namaz kilar, Allah'a hamd ve sena eder, O'nu layik oldugu vasiflarla yüceltir ve gönlünü tam anlamiyla Allah'a baglarsa, mutlaka anasindan dogdugu günkü gibi günahlarindan arinmis olur" (Müslim, Müsafirin 294)


Ashab-i kiram, Peygamber Efendimiz'den sonra O'nun davrandigi gibi davranmaya ihtimam göstermisler, her hususta onu taklit etmeye gayret etmislerdir... Bir gün Osman b. Affan su isteyip abdest aldiktan sonra gülmüs ve arkadaslarina...

"−Nicin güldügümü sormayacak misiniz?" demisti...

Onlarin sormasi üzerine sunlari söyledi...

"–Bir gün Allah Rasulü (s.a.v) buraya yakin bir yerde su istedi, benim gibi abdest aldi ve tebessüm etti...

Sonra da...

"−Nicin tebessüm ettigimi sormayacak misiniz?" buyurdu...

Sordugumuzda ise su aciklamayi yapti...

"−Kul abdest icin su isteyip yüzünü yikadigi zaman Allah Teala yüzü ile isledigi günahlari siler... Kollarini yikadigi zaman da böyle, basini meshettigi zaman da böyle, ayaklarini temizledigi zaman da böyledir." (Heysemi, I, 229)


Müsterek dualarda bulusmak temennisi ile...

...Selam ve Dua ile... :gula:

...Fi emanillah... :gula:


alıntı​
 
Üst