Patlıcanın faydaları nelerdir?

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Patlıcanın yararları nelerdir ve kimler patlıcan tüketmemelidir. Diyet uzmanının dilinden yazılmış olan konuyu okumanızı tavsiye ederiz:

Patlıcan çok düşük kalorili, yüksek lifli bir besindir. Patlıcan ile ilgili çok yanlış bilgiler bulunmaktadır. Yapılan araştırmalarda patlıcanın içerisinde;
  • Magnezyum,
  • Kalsiyum,
  • C vitamini
  • Niasin
  • B grubu vitaminler
bulunmaktadır.

Özellikle patlıcanın dış kabuğunda nasunin denilen bir fitokimyasal olduğu belirlenmiştir. Özellikle nasunin hücre hasarının engellenmesinde, vücuttan toksin maddelerin atılmasında dolayısıyla vücudu kansere karşı korumada çok etkili olduğu da belirlenmiştir.

Nasunin pigmenti vücutta eğer fazla demir varsa bunun atılımına neden olduğundan anemi hastaları patlıcan tüketirken dikkatli olmalıdır. Patlıcanın içerisindeki vitamin ve minerallerden maksimum derecede faydalanmak için kızartılmış olarak düzeltilmesini önermiyoruz. Közlenmiş olarak tüketilebilir veya tencere içerisinde karışık sebzelerle beraber tencere yemeği olarak tüketilmesini önermekteyiz. Yine patlıcanı pişirirken üzerindeki bütün siyah ya da mor kabuğunun da soyulmamasına dikkat dikkat etmekte fayda vardır.

Kaynak: Röportaj'dan alıntı: Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşegül Bahar.
 
Üst