Ordu Usulü Aşure

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
Malzemesi:
3 su bardağı aşurelik buğday
1,5 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı nohut
1,5 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
5-6 adet incir
3-4 dilim portakal kabuğu
5-6 su bardağı şeker
2-3 avuç fındık veya ceviz içi
5-6 adet kayısı
tarçın
nişasta
nar taneleri
1,5 su bardağı fasulye
1 paket vanilya

Yapılışı:
Akşamdan buğday ve fasulye ayıklanır. Nohut yıkanır. Ayrı ayrı ıslatılır. Bu malzemeler bir kapta haşlanır. Haşlanan malzemeler bir tencereye konulur. Üzerine su ilave edilir. Bir süre pişirilir. Sonra pirinç, kuru üzüm, incir, vanilya, portakal kabuğu, kayısı sulandırılmış nişasta ve şeker katılarak kaynatılır. Kıvamı koyulaşınca ateşten indirilir. Üzerine fındık veya ceviz içi ile nar taneleri ve tarcın dökülerek servis yapılır.

Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
Üst