O'nu yaşamak

  • Konuyu başlatan AhDe_VeFaLi
  • Başlangıç tarihi
A

AhDe_VeFaLi

Ziyaretçi
O'NU YAŞAMAK

Tarihte iki gurup insan yer alır. Biri bulunduğu zamandaki insanların kurtuluşu için kendini feda eden, Diğeri de bulunduğu zamandaki insanları kendi keyfi ve kurutuluşu için feda eden. İşte iki farklı insan ve iki farklı "yaşama bakış ve hayat" tarzı. Bu ikisi arasındaki bu bariz fark neden var veya bunları böyle davranmaya sürükleyen düşünceler arasındaki fark nedir diye hiç düşündünüz mü? Bunlardan neden biri insalığın huzuru için kendini feda ederken diğeri kendi huzuru içi insalığı feda ediyor?

Neden feda ediyor biliyor musunuz ?

Çünkü O'nu tanıyor ve O'nu tanıdığı içinde O'nu seviyor ve O'nu sevdiği içinde O'nun sevdiği tarzı da seviyor ve O'nun sevdiği tarzı da sevdiği ve istediği için O'nun sevdiği tarzı bize öğreteni de seviyor yani O'nun Habibi ve Resulû olan Hz Muhammed (A.S.M) Efendimizi de seviyor ve O'na benzemeye çalışıyor.

Efendimize benzemeye çalıştığı ve istediği içinde Cenab-ı Hakk'ta onu hedefine ulaştırıp istediğine muvaffak ediyor, Cenab-ı Hakk onu hedefine ulaştırınca Efendimiz gibi davranmaya başlıyor, Efendimiz gibi davranmaya başlayınca da Efendimiz gibi düşünmeye başlıyor, Efendimiz gibi düşünmeye başlayınca da Efendimize benzemeye başlıyor.

Peki Efendimize benzeyince ne oluyor?

Efendimize benzeyince de hayatından lezzet alıp hakiki lezzetin tadına varıyor ve hakiki ve elemsiz lezzetin tadına varınca da artık İnsan olan İnsan olup kemale eriyor ve İnsan-ı Kamil makamına oturuyor. O makama oturunca da o makamın nimetlerinden faydalanıyor ve Hakikatı görüyor ve Hakikatı gördüğü içinde artık O'na yani Cenab-ı Erhamürrahimi tanımaya ve yaşamaya başlıyor, bu yaşamak ona bütün lezzetlerden daha ziyade bir lezzet verdiği için herkesin bu Hakikate ulaşıp lezzet alabilmesi için kemale erişmesini istiyor ve onun için çalışıyor.

İşte insanlığa hizmet için çalışmaya başlayınca da birçok insanın kurtuluşa ermesine ve kemale erişmesine vesile oluyor. Böylelikle tarihe ismi altın ve elmasla yazılmaya layık Hakiki bir Kahraman olup insanlığın gönlüne taht kuruyor ve tarihin sürekli dualar ve sevgilerle andığı Saidlerden biri oluyor.

Cenab-ı Hakk bizleri de bunlar gibi olamazsak da bunlara benzemek için gidilen yolda yürüyen yolculardan eylesin… Amin



B]
 
Üst