Ölmek için dua etmek hemen ölüp yok olmak için dua varmı. intihar eden cehennemlikmidir?

İslami Sorular

KF Ailesinden
Özel Üye
Ölmek için dua etmek hemen ölüp yok olmak için dua varmı. intihar eden komple cehennemlikmidir?

İntihar, kişinin kendini öldürmesidir. Allah Teâlâ bunu kesin olarak yasaklamış, “kendi kendinizi öldürmeyiniz.” (Nisa 4/29) buyurmuştur.

Problemler karşısında bunalan, ümidini kaybeden ve bir çıkış yolu göremeyen insanlar intihara yönelebilirler. Bir müslümanın bu duruma düşmesi mümkün değildir. Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:

“Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Çünkü Allah’ın rahmetinden ümit kesenler yalnız onu tanımayanlar takımıdır.” (Yusuf 12/87)

Hicr Suresinde Hz. İbrahim’in ağzından şu ifadeler dökülmektedir:

“Rabbimin rahmetinden ümidini sapıklardan başka kim keser?” (Hicr 15/56)

Bir ayette de şöyle buyuruluyor:

“İnsan iyilik istemekten hiç usanmaz. Ama başına bir sıkıntı geldi mi bezginleşir, umutsuzlaşır.” (Fussilet 41/49)

Ebu Hureyre (r.a.) Resulullah sallallahü aleyhi ve sellemin şöyle dediğini rivayet etmiştir:

“Kim kendini bir dağdan atar da intihar ederse o Cehennem ateşinde kendini hep ateşe atıp durur. Sonsuza dek böyle devam eder. Kim zehir içerek intihar ederse Cehennem ateşi içinde zehiri elinde onu içer durur. Sonsuza dek böyle devam eder. Kim bir demir parçasıyla intihar ederse demir parçası elinde Cehennem ateşi içinde onu ha bire kendine vurup durur. Sonsuza dek böyle devam eder.” (Buharî, Edeb 44, 73, Tıp 56; Müslim, İman 175, 177; Tirmizi, İman 16, Tıp 7)

Ebu Hureyre (r.a.) Resulullah sallallahü aleyhi ve sellemden şunu rivayet etmiştir:

“Kendini boğarak intihar eden Cehennemde de boğar. Kendine bir şey batırarak intihar eden Cehennem ateşi içinde de onu batırır. Kendini yüksekten atan Cehennemde de yüksekten atar.” (Buharî)

Sehl b. Saad (r. a.) şunu rivayet ediyor:

“Resulullah sallallahü aleyhi ve sellem müşriklerle karşılaştı ve savaştı. Resulullah sallallahü aleyhi ve sellem geri çekildi, diğer taraf ta geri çekildi. Resulullah sallallahü aleyhi ve sellemin ashabı içerisinde bir kişi vardı ki, tek başına düşmanın peşine düşmüş kılıcıyla vuruyordu. Denildi ki bugün bizden hiç kimse onun yaptığını yapamadı.

Resulullah sallallahü aleyhi ve sellem buyurdu ki, «Ama o Cehennemliktir.» Birisi dedi ki, «Ben hep onu takip edeceğim.» Sonra onunla çıktı. O nerede durduysa o da orada durdu. Hızlanınca da onunla birlikte hızlandı. Adam ağır bir yara aldı. Bir an önce ölmek isteyerek kılıcını yere koydu, ucunu da iki memesinin arasına getirdi. Sonra bütün gücüyle kılıç üzerine yüklendi ve intihar etti. Adam çıkıp Resulullah sallallahü aleyhi ve selleme geldi.

Dedi ki, «Senin gerçekten Allah’ın elçisi olduğuna şahitlik ederim.»

«Neyin var?» dedi

Sözüne şöyle devam etti: «Bir müddet önce Cehennemlik olduğunu söylediğin bir adam vardı. Herkes bunu şaşkınlıkla karşılamıştı. Demiştim ki ben bu işi çözerim. Adamın peşine düştüm. Ağır bir yara aldı. Bir an önce ölmek istedi. Kılıcının kabzasını yere, ucunu da memelerinin arasına koydu. Sonra kılıcının üzerine bütün gücüyle yüklendi ve intihar etti.»

Bunun üzerine Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

«Bir kişi insanlar nazarında Cennetlik kimse gibi davranış gösterebilir. Ama o aslında cehennemliktir. Bir başkası da insanlar nazarında Cehennemlik kimse gibi davranış gösterebilir. Ama aslında o cennetliktir.» (Buharî, Meğâzî 38)
 
K

Kayıtsız

Ziyaretçi
Ben 14 yaşındayım ama ölmek istiyorum yaşamayı sevmiyorum lütfen bana dua edin öliyim yaşayınca her dakkam acı hüzün keder
 
T

teti

Ziyaretçi
insan o kadar aci cekiyor ki bazen bende de oluyor amma butun bu acilarin sonunu gormek istiyorum onun icin sabr ediyorum sen de et insallah her sey iyi olur sabr sabr sabr
 
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
ben 22 yaşındayım ölmek ve yok olmak istiyorum
 

SETR

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
ben okadar ölmek istedim dualar ettim ama bende ölemedim umarım sende bende ölürüz

merak etmeyin vakti geldiğinde hepiniz hepimiz öleceğiz, çünkü her nefis ölümü tadacaktır... Asıl mesele ölüm gelmeden evvel bu dünyaya neden gönderildik ve buradaki görev ve sorumluluklarımız neler ve bizi eninde sonunda yakalayacak ölüm bizden ne istiyor?

"Her bir şehri yüz defa mezaristana boşaltan ölüm, elbette hayattan ziyade bir istediği var."
 
Üst