Ne acılar

Bİtakat

Deneyimli Üye
Kademeli
Ne acılar yaşadım ,damağımda tadını henüz yitirmediğim onlarca acım var. Renga renk bilyelerin ışıltılarının baştan çıkarıcı renkleri arasında tattım ilk acımı. Soluk siyah bir önlüğün karartısı gibi kara bir bahtın bahtsızlığında acılar tattım. Yokluğun onlarca defa düşürdüğü pusularda hayata dair umutlarım ümitlerim can verirken, yüreğim ulaşılmaz sevdalara tutuldu

Düşlerim/hayallerim okul yıllarında kitaplarımın arasına sıkıştırdığım çiçekler gibi tek tek solarken, bir ciğara tiryakisi gibi yarin tiryakiliğine düştüm. Sonra ihanetlere tutuldum. Yaşama dair ümitlerimi yeisin dar ağacında öldürüken; Amansız bir derdin müptelalığına tutuldum.

Hayatımın kıyısına vefasızlığın dalgaları vururken; emaneten edilmiş duaların geçmiş vadesiyle dua alacaklıların haczine uğradım. Sonra akşamın bağrına ilk bastığı esmer tenli çocukların mahsumluğunda düşlere tutuldum. Gece en güzel yıldızlarla bezeli haliyle istanbul sokaklarını dolaşırken; ölüm giriyordu koynuma.


Oysa o esksi bayram günlerinin arefesi gecelerinde, bem beyaz papuçlarını baş ucuna koyup , sabahın sabırsızlığıyla uykusuz gecen geceler gibi kavilleşmek/görüşmek düşleri kurguluyordum her gün. Ve şimdi ben, çorak bir toprakta ebesiz bir doğum sancısı ile kıvranırken bir kadın, her defasında çığlık çığlığa ben doğuyorum/doğarım, Çırıl çıplak. Ve her defasında bir çentik daha atıyorum ihanetin saffına.

Hayatın manasızlık kıvamında seyrederken şimdi ırak bir memleketin en şirin beldelerinden birinde güneşin en ağır adımlarla denizlerin, dağların eteklerinden süzülüp kaybolmaya başlayacağı o ilk demde ; hayadan/ardan kızılca kesildiği yarin yanakları gibi kızıl bir akşam üstünün seyrinin düşleri ve zulada saklanılacak bir resmin dahi olmayaşın hüznü.

Ve şimdi bir isyankar kalbin ritimsizliğinde ve asiliğinde içinde mutlak suretle bir kaç sitemli sözcüğün, bir o kadar özlemin/hasretin dile geldiği bir yanı kırık bir ezginin mırıldılarına ses veriyorum.

En kallavisinden bir nefes alıyorum; kaçak sarımlık memleketim bitlisin ciğarasından.

Şems'Ettin Tan/1takat

BE'dualarınızda ve nefret hissiyatlarınızda olmak ümidi ve arzusuyla​
 
Üst