Nazar duası

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
NAZAR DUASI

Euzü billahi mineşşeytanir raciym bismillahirrahmanir rahiym.ve in yekadülleziyne keferu leyüzliguneke bi ebsarihim lemma semiuzzikra ve yegulune innehü lemecnun. vema hüve illa zikrul lil alemiyn.

Bu ayetler nazar değmelerine karşı okunur başta hasan-ı basri hazaretleri olmak üzere ulema-i islam göz değmelerine karşı okumuştur.Bu ayeti kerimeler Peygamber efendimizi ( s.a.v.) nazara uğratarak çatlatmak ve göz değdirmek suretiyle O yüce peygamberin mübarek vücudunu yok etmek için kafirler hain gözleriyle Resulullah’a baktıklarını bildirmek için nazil olmuştur.

Cenab-ı Hak”:Ey Resulüm!o kafirler az kaldı ki çıkası gözleriyle seni devireceklerdi sana çatlatacak gibi çok hain baktılar” buyurdu.

Ayrıca peygamber efendimiz ( s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Fatiha suresini ve ayetel kürsi yi bir kimse herhangi bir evde okursa o gün o evdekiler insan ve cin nazarı değmez.Deylemi den rivayet edilmiştir.Bu dualara ek olarak ihlas,felak ve nas sureleri nazil olduktan sonra efendimiz bu duaları da okurdu.

Bir başka nazar duası: maşa Allah,barekallah,la havle ve la guvvete illa billah

Manası: Allahü Teala mübarek etsin,Allahü Teala diledi de böyle iyi ve güzel oldu,güç ve kuvvet yalnız ve yalnız Allahü Teala nındır.

Duayi gønderen F.A kardesimize tesekkur eder sizlerinde dualarini bekleriz.
 
Üst