Namazın Faydaları Nelerdir Kısaca

İslami Sorular

KF Ailesinden
Özel Üye
Namazın insana Faydaları Nelerdir Kısaca, namazın toplumsal yararları hakkında yazımız aşağıdadır.

Bu yazımızda namaz kılmanın vücudumuza ne gibi yararları olduğunu kısa bir şekilde anlatacağım. Namazın faydaları hakkında bu yazımızla birlikte madde madde vererek bilgi sahibi olacaksınız.

Günde 5 vakit namaz kılınır ve bu namazların insan vücuduna şaşırtıcı derecede yararları olmaktadır. Bu da namazın bir hikmetidir. Tabi ki 5 vakit namaz kıldığımız için 5 vakit abdest almakla vücut temizliği ve sağlığı için son derece yararlıdır.

namaz kılmanın faydaları.jpg


Ayrıca namazın bir hikmeti de vücuda spor yaptırmasıdır. Namazı asıl kılmamızın nedeni Allah rızasıdır. Bunun yanında vücut bu sayede spor yapmakta ve günün yoğunluğu ve stresi üzerimizden atmaktadır. Yine namaz hamile kadınlar için de son derece ehemmiyetli ve gereklidir. Bütün müminler namaz kılmalıdır ve bu dinin direğidir. Yapılan araştırmalar ve bilim adamlarının açıklamaları gösteriyor ki namaz kılmak hamile kadınlar için ve anne karnındaki çocuğun gelişimi konusunda son derece yararlıdır.

Hamile kadınların secdeye varmasıyla ceninde oluşabilecek şekil bozukluklarının engellendiği söylenmektedir. Ayrıca secde yapmakla vücut üzerinde bulunan elektromanyetik dalgaların vücuttan atıldığı da söylenmektedir.

Namaz kılmak ruhsal ve psikolojik açıdan insana büyük bir rahatlık kazandırmaktadır. Namaz kılarken yaptığımız hareketler vücudumuzu sürekli olarak zinde tutmamızı sağlar, tembelliği önler.

5 vakit namaz kılan bir kişi günde birçok kez secdeye gider. Secdeye giden beyne daha fazla kan gider ve beyin hücreleri daha iyi beslenir. Bu nedenledir ki namaz kılan insanlarda hafıza kaybı ve şahsiyet bozukluklarına daha az rastlanır. Namazda yaptığımız hareketler sayesinde kaslarımız ve kemiklerimiz sürekli çalışarak, eklemlerde kireçlenme ve kas hastalıklarına karşı güzel bir önlem almış oluruz.

Namaz kılma esnasında gözlere de fazla kan gider ve gözlerde olabilecek katarakt, göz tansiyonu ve göz yaşarması gibi problemleri önler.

Namazın kim bilir insan vücuduna daha ne kadar çok ve bilinmeyen faydaları vardır. Hal böyle iken ve namaz ibadeti dinimizin direği iken neden hala namaz kılmaz bir insan? Herkes kendisini muhasebe etsin ve en kısa zamanda namaza başlasın.

Namazın yararları nelerdir makalemizin sonuna geldik. Olumlu ve olumsuz her türlü görüşlerinizi bildirebilirsiniz.
 
Üst