Nûr-u Muhammedî nedir?

  • Konuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
nur-u muhammediye nedir biraz acıklarsanız sevinir
 

ma'vera

Emektar
Özel Üye
nur-u muhammediye nedir biraz acıklarsanız sevinir
Eğer o alemi kebir bir şecere tahayyül edilirse, nuru muhammedi hem çekirdeği hem semeresi olur, cümlesini açıklar mısınız?

"Nasıl ki, ağaç bir çekirdekten çıkar ve en sonunda yine meyvede tekrar çekirdek şeklinde toplanıyorsa; kainat ağacının da çekirdeği Hazreti Peygamber Efendimiz (asv)'in nuru olduğu gibi, bu ağacın en mükemmel ve son meyvesi yine onun ibadet ve kulluğudur. Evet hadislerde de ifade edildiği gibi, ilk yaratılan madde Peygamber Efendimiz (asv)'in nurudur ve bütün kevniyat ise bu nurdan icat edilmiştir. Bu noktadan Peygamber Efendimiz (asv)'in nuru kainat ağacına bir çekirdek vazifesini görmüş. Aynı kainat ağacının en mükemmel meyve ve neticesi yine Peygamber Efendimiz (asv)'in ubudiyeti ve kulluğudur.

Şu kainat ağacı ibadet meyvesini vermek için dikilmiştir ki, bu ibadet manası ve meyvesi en kamil olarak Hazreti Peygamber Efendimiz (asv)'de tezahür edip kendini göstermiştir. Tabirde hata olmasın, nasıl ki bir çiftçi, çekirdeği toprağa atarken, ağacı ve dolayısı ile meyveyi hedefliyor. Allah da bu kainat ağacını Hazreti Muhammed (sav) meyvesi için dikmiştir, denilebilir. "Habibim sen olmasıydın kainatı yaratmazdım" kudsi hadisi de bu manaya işaret eden mükemmel bir levha hükmündedir. Bu ağacın çekirdeği ise, yine Hazreti Muhammed (sas)'dir, onun nurudur."

Sorularla Risâle
 
Üst