Mevlid Kandilinde Hangi Namaz Kılınır

İslami Sorular

KF Ailesinden
Özel Üye
Mevlid Kandilinde Hangi Namaz Kılınır, mevlid kandili namazı nasıl kılınır? kandillerde kaç rekat namaz kılınır, kandil namazı kaç rekat? Mevlid Kandilinde Kaç Rekat Namaz Kılmalı Mevlid Kandilinde Kılınacak Namaz

Mevlid efendimizin doğumunu anmak anlamına gelir. Aslına bakılırsa bugüne özel bir namaz olmamakla birlikte büyüklerimiz 12 rekatlık namaz kılmayı tavsiye etmektedir. Bu 12 reklatlık namazda 2 rekatta bir selam verilerek namaza devam edilir. Namazda istenilen sureler okunabilir.

Bunun dışında aşağıdaki niyetler için de namaz kılınabilir:

2 rekat: Allah rızası için
2 rekat: Efendimizin şefaati için
2 rekat: ana-baba hakkı için
2 rekat: kul hakkı,komşu hakkı vs üzerimizdeki hakların affı için
2 rekat: kendi dualarımızın kabulü için namaz kılınabilir.

Ayrıca bu gece tesbih namazını da kılabiliriz. Tesbih namazı 4 rekatlık bir namazdır.

Tesbîh namazı, her rekatinde yetmiş beş olmak üzere toplam üçyüz defa tesbîh okunan dört rekatli ve ömürde bir defa da olsa kılınması tavsiye edilen mendûb bir namazdır. Hz. Peygamber, tesbîh namazı kılınmasını tavsiye etmiş, bu namazın pek çok günahın affına sebep olacağını haber vermiş; her gün kılınmasının zorluğu sebebiyle, haftada bir, ayda bir, yılda bir veya ömürde bir defa kılınmasının yeterli olacağını belirtmiştir (Ebû Dâvûd, Salât, 303; Tirmizî, Salât, 350).

Tesbîh namazının kılınışı şöyledir:

Namaz kılmaya niyet edilerek iftitah tekbîri ile namaza başlanır. Sübhâneke duasını okuduktan sonra 15 defa "Sübhanallâhi ve'l-hamdü lillâhi velâ ilâhe illallâhu vallâhu ekber" denir. Sonra eûzu besmele çekilerek Fâtiha ve zammu sûre okunduktan sonra 10 defa daha bu tesbîh okunur. Daha sonra rukûa eğilip ve üç defa sübhâne rabbiye'l-azîm dedikten sonra 10 defa aynı tesbih okunur. Rükûdan doğrulunca 10 defa, secdede 10, iki secde arasında 10 ve ikinci secde de 10 defa aynı şekilde tesbih okunur. Böylece bir rekatte 75 defa tesbih tamamlanmış olur. İkinci rekate kalkınca 15 defa tesbîhle başlar ve kalanını birinci rekatte olduğu gibi kılar. Bu şekilde 4 rekat namaz kılınır. Tesbih namazı nafile bir namaz olduğundan, terâvih dışındaki diğer nafilelerde olduğu gibi tek başına kılınması gerekir.

Ayrıca tesbih namazı nasıl kılınır vide olarak izleyebilirsiniz:

 
Moderatörün son düzenlenenleri:
M

Mevlüd Çalhan

Ziyaretçi
arkadaşlar her kandil olduğü gibi birileri bu mevlid kandilindede ortaya çıkacak mevlid kandili ne ayette be hadisde yoktur, böyle bir namazda yok oruçda yok bu kandil gecelerine özel ibadetlerde yok diyeceklerdir. iyi tamam mevlid gecesi namazı yok, mevlid kandili orucu yokda nafile namazdami yok Allah rızası için bir insan oruc tutup namaz kılmasınmı yani? Diyecegim böyle insanlara itibar etmeyin tamam hadisde ve ayette kandil gecelerinde namaz kılmayı yasaklayan ve kandil gündüzlerinde oruç tutmayı yasaklayan bilgiler varsa buyruj paylaşın herkes bilgilensin, eğer böyle bir bilgi yoksa bırakın insanlar bu mübarek kandil gece ve günlerini daha fazla namaz oruç niyaz dua ile geçirsinler.
 
Üst