Mescid-i Aksa'da neler oluyor?

Mu@YMe

Vip Üye
Özel Üye
Siyonistler Aksa'yı işgal etmeyi planlıyorlar
1 Milyondan fazla siyoniste bugün Mescid-i Aksa'da toplanma çağrısı yapıldı. Çağrının etkili olması durumunda yeni bir provakasyonun yaşanabileceğinden korkuluyor.

Bülent Şahin Erdeğer/ TIMETURK

İşgal edilmiş topraklarda 1 Milyondan fazla siyoniste bugün Mescid-i Aksa'da toplanma çağrısı yapıldı. Çağrının etkili olması durumunda yeni bir provakasyonun yaşanabileceğinden korkuluyor.

YOM KİPUR PROVAKASYONU KAPIDA

Filistin El-Yevm Haber Ajansının verdiği bilgiye göre Bir milyondan fazla Yahudi yarın El Aksa Camiinde toplanabilir. Akşam saatlerinde İsrail askerinin Camii avlusuna girmesi söz konusu siyonist baskına zemin hazırlama girişimi olarak değerlendiriliyor.

Ortodoks Siyonist grupların yarın Mescid-i Aksa'yı basma çağrıları "Kral Süleyman Tapınağımızı Araplar'dan geri alalım!" başlığıyla yapıldı.


Kudüs Müftüsü Bölgeye alınmadı

AKŞAM BOYUNCA ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Gece patlak veren kıyı ve yakın mahallelerde ve özellikle de Kudüs'ün Sawwanah Tur Mahallesi'nde ve el-Aksa Camii yakınında İsrail güçleri ile Filistinliler arasında çatışmalar çıktı.


Mescid-i Aksa'yı koruyan gençler Duha Namazı kılıyorlar

Görgü şahitleri bu "İsrail" ordusunun bölgeye takviye yaptığını ve işgal askerlerinin plastik mermilerle ateş etmeye başladıklarını anlattılar. İşgal askerlerinin saldırılarına karşılık veren Filistinlilere ise Kudüs polisi göz yaşartıcı bomba ile müdahale etti.

"İSRAİL" GÜÇLERİ YARINA/PAZARTESİYE HAZIRLANIYOR ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Yarın başlayacak Yahudi ayinlerinin güvenliği bahanesiyle Mescid-i Aksa ve çevresine giden tüm yollar trafiğe kapatıldı. 50 yaşın altındaki Filistinliler'in de bölgeye girişini yasaklayan İşgal güçleri yarın ki büyük Yahudi toplantısına hazırlanıyorlar.

Yom Kipur Bayramını kutlayacak olan yahudi gruplardan bazıları Aksa Camii'nin külliye alanına da girip Müslümanlar'a ait olan alanda da ayin yapmak istiyorlar. Bu girşimin işgal ve tecavüz olacağını bildiren 1948 Toprakları İslami Hareketi topyekün müdafaa çağrısında bulunmuştu. Çağrı sonrası Kudüs'lü gençler Mescid-i Aksa'yı savunmak ve korumak için Mescid alanından çıkmamış bunun üzerine işgal güçleriyle çatışmışlardı. Çatışmalar halen devam ediyor.

"İSRAİL"'DEN SIRADIŞI AKSA DAVETLERİ!

"İsrail" Dışişleri Bakanlığı cuma günü "alışılmadık adım" attı ve Amerikan vatandaşları için Kudüs'ün eski şehir bölümüne seyahata çağırdı. İlgili çağrı bakanlığın web sitesinde yayınlandı. Açıklama sonraki Pazartesi, bu ay (Ekim) ve burada "Yahudi" "Yom Kipur Bayramı vesilesiyle," Ağlama Duvarına Tevrat'ın emri uyarınca vecibelerimizi gerçekleştirmek için gidiyoruz büyük bir toplantı olacak, hepinizi bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

"İsrail"in planına göre Aksa'ya Müslümanlar sokulmayacak, yoğun bir kalabalık halinde bölgeye gelecek olan Yahudi gruplar ise taşkınlık ve izdiham gibi bahanelerle Mescid-i Aksa Külliyesine girecekler.


Sniper

Bölgede kuş uçurtmamaya çalışan işgal kuvvetleri, Özel kuvvetler, süvari birlikleri ve sınır muhafızları ve köpekler, keskin nişancılardan oluşan bir kuşatma ile Kudüs'ü kontrol altında tutmaya çalışıyor.

Yediot Ahronot Gazetesinin haberine göre Yehuda Şamron kapısı bu gece yarısından pazartesi gece yarısına kadar kapalı tutulacak. Yom Kipur nedeni ile doğu ve batı Kudüs arasında bisiklet ve araç geçişleri de durduruldu, bu sayede "İsrail", Müslümanların bölgeye girmesini engellemeyi planlıyor. "İsrail" Kuvvetleri de Kippur müddetince nöbette olacak, özellikle Lübnan ve Suriye sınırı ve Kuzey Filistin’de tedbirler en üst seviyeye çıkarıldı. Bu en yüksek seviye Galilee ve Golan teperine olacak ziyaretler sebebi ile de devam edecek. "İsrail" sivil hava sahası da bayram nedeni ile kapandı. Pazartesi gecesi itibari ile Ben Gurion Havalimanı iç hat ve dış hat uçuşları için açılacak.

Havacılık Kurumu Eilat havalimanı için de aynı şekilde pazartesi akşamı 21.00’de tekrardan açılacağını belirtirken aynı zamanda Mısır ve Ürdün sınırı da pazartesi akşamı tekrardan açılacak.


Raad Salah ve Kemal Hatib

Radikal Siyonist grupların pazartesi günü Mescid-i Aksa'yı girmeye çalışmalarından endişelenen yerel kaynaklar Kudüs'te yeni bir çatışmanın doğabileceğine dikkat çekiyorlar. İkinci İntifada, eski İsrail başbakanı Ariel Şaron'un Mescid-i Aksa'ya girmesiyle başlamıştı.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

enes61

KF Ailesinden
Özel Üye
Bu son katliamın izleri derin
Kökün kurutulsun İsrail senin!
Kara çarşambalar senin eserin
Kökün kurutulsun İsrail senin!

Hayvana yapılmaz işkencelerin
Adını duyurur Refah ve Cenin
Kokuşmuş leşlere dönsün bedenin
Kökün kurutulsun İsrail senin!

Barış barış dedin göründü kelin
Arz'ı Mev'ud için heryanda elin
Gözyaşı akıttın kırılsın belin
Kökün kurutulsun İsrail senin!

Ümmeti sarmıştır zincirli telin
Artık fayda etmez gösteri,tel'in
Afet seni bulsun,tutulsun dilin
Kökün kurutulsun İsrail senin!

Şaşkınlık yaşatır yıkım izlerin
Terör yalanını taşır gözlerin
Yılana özenip sokar sözlerin
Kökün kurutulsun İsrail senin!

Yakılsın ekinin, yıkılsın yerin
En acı ölümü tatmalı erin
Damarından yere akmalı irin
Kökün kurutulsun İsrail senin!

Tükensin umudun, donsun özlemin
Hüsrana dönüşsün bilim, gözlemin
Vatanın soyulsun, kalmasın emin
Kökün kurutulsun İsrail senin!

Dönüşü olmayan yola giresin
Sökülsün duvarın, yıkım göresin
Uyanırsa Arslan sen bir piresin
Kökün kurutulsun İsrail senin!

Mehmet Yaşar Genç
 

*TuanA*

Vip Üye
Özel Üye
RABBİM yardım etsin ilk kıblemiz işgal ediliyor ve elimizden hiç bir şey gelmiyor...:üzgün:
Kanımız aksada MESCİDİ AKSA diyebilmeyi çok isterdim..
 

Mu@YMe

Vip Üye
Özel Üye
dualarla ve tüm kalbimizle MESCİDİ AKSA müslümanların inşeallah

zafer inananlarındır ve bizler inanıyoruz çok şükür
inancımız, kavlimiz bile onların üztesinden gelir ama çok canlar yanar
RAHMAN YAR VE YARDIMCILARI OLSUN
BİZLERDE İNŞEALLAH DUALARLA DESTEK OLALIM FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZE​
 
Üst