Mısır Karar Verdi: Filistin Konvoyunu Gazze'ye Sokmayacağız!

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Mısır Karar Verdi: Filistin Konvoyunu Gazze'ye Sokmayacağız!

22.12.2009

İHH Vakfı'nın da içinde yer aldığı, "Filistin'e Yol Açık" yardım konvoyunun Mısır'a girip giremeyeceği tartışılıyor.


Mısır hükümeti dün yaptığı resmi açıklamada, İngiltere'den harekete geçen Filistin konvoyunun Gazze'ye girişine izin vermeyeceğini açıkladı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı, "Gazze Özgürlük Yürüyüşü" adlı konvoyu düzenleyen bazı derneklerin, gerekli resmi işlemleri yapmadığını, bunun için Gazze'ye girişlerine izin verilmeyeceğini duyurdu.

Konvoya yardımcı olunmasının önünde bir takım engellerin olduğunu savunan Dışişleri Bakanlığı, her türlü hukuk dışı bir adıma, gerekli müdahalenin yapılacağını söyledi.

Yardım konvoyunun Gazze'ye girmesine izin vermeyen Mısır, Gazze ile Mısır arasındaki sınıra çelik duvar inşa etmekte kararlı olduğunu açıkladı.

Konvoy'daki yetkililer ise, Gazze'ye girmelerine izin verilinceye kadar Rafah sınır kapısında bekleyeceklerini ilan etmişti.

Önceki konvoylar da Gazze'ye girme konusunda sorunlarla karşılaşmıştı. Mısır, konvoydaki sadece bazı kişilerin Gazze'ye girmesine izin vermişti.

Yardım konvoyu Fransa, İtalya ve Yunanistan üzerinden 16 Aralık'ta Türk sınırına ulaşmıştı. Şuan Suriye'de olan konvoy'un yolculuğunun Suriye, Ürdün ve Mısır'ı kat ettikten sonra Gazze'de 27 Aralık'ta bitmesi planlanıyor.

isra haber
 
Son düzenleme:

enes61

KF Ailesinden
Özel Üye
bu mısırın kaderindemi vardır ya hep firavunlar hanedanı tarafından yönetilmek
 
Üst